Serija pripovijeda najromantičnije, najstrastvenije, najnekonvencionalnije ljubavne priče slikara, glazbenika i umjetnika svih vrsta i njihovih muza.
U svakoj epizodi glumica Samantha Morton pripovijeda priču o jednom umjetniku i njegovoj najvećoj ljubavi. Čita ljubavna pisma, citira i publici dočarava njihov prvi susret, prve zajedničke godine, životne teškoće, umjetničku karijeru i rastanak.
U emisiji odlazimo na rodna mjesta umjetnika, posjećujemo mjesta na kojima su živjeli i gdje su se događale njihove ljubavne priče. Fokus emisija su glavni likovi, njihova umjetnost i nadasve strast koju su osjećali prema voljenoj osobi.
Teškoće, porazi, uspjesi i ljubav s kojom su često muku mučili potkrijepljeni su originalnim fotografijama i arhivskih filmovima te novim materijalima snimljenima na mjestima na kojima su se kretali diljem svijeta.
Epizode su obogaćene intervjuima s međunarodnim stručnjacima i povjesničarima umjetnosti.
U 10 epizoda po 45 minuta vidjet ćemo ljubavne priče Johnnyja Casha i June Carter, Salvadora Dalija i Gale, Pabla Picassa i Dore Maar, Amadea Modiglianija i Jeanne Hébuterne, Marije Callas i Aristotelea Onassisa, Richarda Wagnera i Cosime Liszt, Marilyn Monroe i Arthura Millera, Fride Kahlo i Diega Rivere, Federica Fellinija i Giuliette Masine i Rudolfa Nureyeva i Erika Bruhna.
Intenzivne i jedinstvene ljubavne priče ipak nisu prošle bez ljubomore i preljuba, poniženja i depresije, kaosa, droge i alkohola. Svaki od ovih umjetnika je, često u sukobu s prijateljima i obitelji, doživio veliku radost i strašne muke uz još jednog talentiranog umjetnika koji ga je poticao da stvara besmrtna umjetnička djela i izazivao da i svoj život pretvori u remek-djelo.

Bilo je na kanalima:

HTV3  HTV1  

PREPORUKE
  • Prirodni raj - nepripitomljeni planet (2021)

    image
    Viewers can travel to the far corners of the planet and discover the secrets of Earth's few remaining untouched lands, all flourishing with rich biodiversity.
  • Neimenovani projekt obitelji Irwin (2018)

    image
    Obitelj Irvin nastavlja istraživanje Stevea Irwina. Obitelj Irwin, Terry, Bindi i Robert, odaju počast ostavštini Stevea Irwina putem svog rada u golemom...
  • Srpski junaci srednjeg veka (2017)

    image
    „Srpski junaci srednjeg veka“ je igrano-dokumentarna TV serija realizovana prema ideji glumca i reditelja Radoša Bajića. Ovaj televizijski projekat gledaocima...
  • Dinastije (2018)

    image
    Uđite u svijet dinastijskih borbi za moć i obiteljskih izdaja, koji je dramatičniji nego u bilo kojem romanu. Serija snimana više od četiri godine na...
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.