Ocjena: 8.0/10
Ocjena korisnika: 9.5/10
(4 glasova)

„Srpski junaci srednjeg veka“ je igrano-dokumentarna TV serija realizovana prema ideji glumca i reditelja Radoša Bajića. Ovaj televizijski projekat gledaocima donosi malo poznate detalje iz srpske srednjovekovne istorije i baštine. Svaka od epizoda priča priču o životu i sudbini nekog od najvećih junaka srpskog srednjeg veka. Uz obilje ilustracija kako grafičkih, digitalnih tako i kostimiranih, igranih, pratimo priče o Marku Kraljeviću, caru Dušanu, braći Vukašinu i Uglješi Mrnjavčević, knezu Lazaru, Zmaju Ognjenom Vuku, Milošu Obiliću, Vuku Brankoviću, a kroz priče o njima saznajemo o političko-ekonomskoj i društvenoj situaciji, kao i svim drugim aspektima života u tadašnjoj Srbiji.

Emitovanje na kanalima:

RTS Nauka  

Bilo je na kanalima:

TV Hram  Superstar 2  RTS SVET  RTRS  Kurir TV  RTS1  RTS2  RTS Poletarac  RTS Život  Herceg TV  

Sljedeće epizode:

petak
18:30
Srpski junaci srednjeg veka: Tvrtko I Kotromanić
subota
00:30
Srpski junaci srednjeg veka: Tvrtko i Kotromanić ®
subota
06:30
Srpski junaci srednjeg veka: Tvrtko i Kotromanić ®
subota
12:30
Srpski junaci srednjeg veka: Tvrtko i Kotromanić ®
PREPORUKE
  • Iskušenja divljine (2018)

    image
    Neki od najvećih spektakala prirode su životinje u pokretu. Na kopnu, u zraku i u moru, mnoge se životinje moraju seliti da bi preživjele.
  • Kako se proizvode… (2001)

    image
    Je li vas ikad zanimalo kako su stvari koje svakodnevno koristite napravljene? Pogledajte ovaj dokumentarac koji vam će vam otkriti sve djelove procesa stvaranja...
  • Nakon prvih 48 sati (2008)

    image
    Follow "real life detectives" in various cities while they try to crack the case in the first 48 hours after the homicide.
  • Zelena groznica (2015)

    image
    U 'Zelenoj groznici' pratimo dogodovštine Claudije i Roberta Buncea, vlasnika trgovine žadom Cassiar Mountain u Britanskoj Kolumbiji koji se pokušavaju obogatiti...
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.