Tijekom povijesti našeg planeta prirodne katastrofe uvele su nas u ledeno doba, cijele kontinente zavile u prašinu i uništile čitava kraljevstva.
U ovoj izvanrednoj seriji vodeći stručnjaci za prirodne katastrofe izdvojili su najekstremnije katastrofe koje su pogodile Zemlju u posljednjih sto tisuća godina. Konkretno, najgori oblak vulkanske prašine, najgoru uragansku oluju i najgoru poplavu. Pomoću drevnih ostataka koje su ostavile za sobom, naši će znanstvenici otkriti što se točno dogodilo.
Kolika je bila katastrofa? Koliko je trajala? Što je uništila? Kako je trajno promijenila naš planet i utjecala na nas, ljudski rod? Služeći se računalnim prikazima visoke kvalitete, rekonstruirat ćemo svaku katastrofu sa svim zastrašujućim pojedinostima. Zatim ćemo se zapitati što bi se dogodilo da nas takve katastrofe punom snagom pogode danas i svoju punu snagu oslobode u suvremenom svijetu. Kako bi utjecale na velike gradove? Ponovno se služeći nevjerojatnim računalnim prikazima, pokazat ćemo vam razinu uništenja koje bi mogle izazvati, a zatim ćemo, napokon, postaviti pitanje što bi se moglo učiniti da se izbjegnu buduće kataklizme koje ovise o hirovima Zemlje.

Emitovanje na kanalima:

Viasat Nature  

Bilo je na kanalima:

Viasat History  

Sljedeće epizode:

5. 5. 2024.
22:45
Hirovita Zemlja 1, ep. 1, Ubojiti vulkani
12. 5. 2024.
22:30
Hirovita Zemlja 1, ep. 2, Ubojiti uragani
19. 5. 2024.
22:50
Hirovita Zemlja 1, ep. 3, Ubojite poplave
PREPORUKE
  • Neimenovani projekt obitelji Irwin (2018)

    image
    Obitelj Irvin nastavlja istraživanje Stevea Irwina. Obitelj Irwin, Terry, Bindi i Robert, odaju počast ostavštini Stevea Irwina putem svog rada u golemom...
  • Srpski junaci srednjeg veka (2017)

    image
    „Srpski junaci srednjeg veka“ je igrano-dokumentarna TV serija realizovana prema ideji glumca i reditelja Radoša Bajića. Ovaj televizijski projekat gledaocima...
  • Prirodni raj - nepripitomljeni planet (2021)

    image
    Viewers can travel to the far corners of the planet and discover the secrets of Earth's few remaining untouched lands, all flourishing with rich biodiversity.
  • Dinastije (2018)

    image
    Uđite u svijet dinastijskih borbi za moć i obiteljskih izdaja, koji je dramatičniji nego u bilo kojem romanu. Serija snimana više od četiri godine na...
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.