SEZONA: 1

EPIZODA: 5

POVZETEK

Gotovo da nema ni jedne profesije u kojoj se hrvatski doseljenici i njihovi potomci u Čileu nisu okušali. Bilo da je riječ o znanost ili politici, gospodarstvu ili sportu - postigli su značajan uspjeh i vrhunske rezultate. Posebno važnu ulogu imaju i čileanski pisci hrvatskog podrijetla.
Prema brojnosti i kontinuitetu, nazočnost Hrvata i njihovih potomaka u čileanskoj literaturi pravi je fenomen. Svi ističu da je ključ uspjeha u dobrom obrazovanju koje su im omogućili njihovi roditelji velikim trudom i odricanjem.
Na Čileanskoj akademiji za jezik trenutno je 6 redovitih i 4 dopisna člana hrvatskoga podrijetla od 34 člana. Svi potječu s otoka Brača, a s obzirom da su gotovo trećina Hrvati, može se reći da je ta institucija sada gotovo čileansko-hrvatska akademija jezika.

Fotografije

Hrvatska zajednica u Čileu: Čileanski pisci hrvatskog podrijetlaHrvatska zajednica u Čileu: Čileanski pisci hrvatskog podrijetlaHrvatska zajednica u Čileu: Čileanski pisci hrvatskog podrijetlaHrvatska zajednica u Čileu: Čileanski pisci hrvatskog podrijetlaHrvatska zajednica u Čileu: Čileanski pisci hrvatskog podrijetlaHrvatska zajednica u Čileu: Čileanski pisci hrvatskog podrijetlaHrvatska zajednica u Čileu: Čileanski pisci hrvatskog podrijetlaHrvatska zajednica u Čileu: Čileanski pisci hrvatskog podrijetlaHrvatska zajednica u Čileu: Čileanski pisci hrvatskog podrijetla

Recenzije


Ni pregledov
PRIPOROčILA
  • Przystanek Ameryka

    image
  • Morilsko mesto (2018)

    image
    S prvoosebnimi pričanji družinskih članov, policistov, prič in poročevalcev bomo osvetlili nekatera najtemačnejša britanska prizorišča umorov in preiskali...
  • #chicenVF

    image
    Fashion, design, gastronomy and art de vivre... Lifestyle experts chat with Katherina Marx, an enthusiastic ambassador for French style.
  • Vzpon strojev (2014)

    image
    V oddaji Vzpon strojev z animacijo razstavimo neverjetne stroje in preučimo njihovo neverjetno zasnovo. Ogledamo si vse od največjega tovornjaka na svetu do...
TOP LISTE

TvProfil uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in funkcionalnosti spletnega mesta. Več informacij o piškotkih najdete tukaj: pravilnik zasebnosti.