Na čileanskoj Akademiji za jezik, koja ima 34 člana, gotovo trećina su hrvatskog podrijetla. Hrvati su u toj zemlji uspješni i u politici, u gospodarstvu posebno te u kulturi i sportu. Naša ekipa istražila je brojne dosad neobjavljene podatke i fotografije, od prvih dolazaka najviše Bračana u Čile krajem 19. stoljeća, pa do njihovog života danas, od Antofagaste na sjeveru do Punta Arenasa na jugu.
Dokumentarna serija od pet 25-minutnih epizoda snimljena je u produkciji Programa za Hrvate izvan RH, a autori su novinari redakcije na španjolskom jeziku i povratnici iz Južne Amerike Mariana Veronica Campera i Damian Bazan Mamić. Tekstove čitaju Doris Vučković i Drago Celizić.

Bilo je na kanalih:

HTV2  HTV4  HTV1  

PRIPOROčILA
  • Zagrebački leksikon

    image
    Znamenitosti, arhitektura, povijest, legende i predaje vezane uz Zagreb i Zagrepčane koji su obilježili povijest najvažniji je dio kojim se bavi ova emisija.
  • Die Unvermittelbaren - mit Martin Rütter (2022)

    image
  • Melaverde (1998)

    image
  • Izum

    image
    Otkrijte neke od najuzbudljivijih proizvoda koje su stvorili europski znanstvenici i poduzetnici. Ova serija pokriva sve, od novog načina uštede energije do...
TOP LISTE

TvProfil uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in funkcionalnosti spletnega mesta. Več informacij o piškotkih najdete tukaj: pravilnik zasebnosti.