poster

Primati: Tajne preživljavanja

Primates (2020)

dokumentarni | Ujedinjeno Kraljevstvo, SAD

Ocjena: 7.9/10
Ocjena korisnika: 10/10

SEZONA: 1

EPIZODA: 1 - Secrets of Survival

SADRžAJ

Primati su društvene životinje. Mogu nas zastrašivati, ali i pokazivati emocije, obzirnost i brižnost. Mnogobrojna ekipa, koja se sastoji od životinja svih oblika i veličina, od divovskih gorila do gipkih lemura, snimljena je u čudesnim krajolicima od Himalaje do amazonske prašume. Ovo je potresno i često zapanjujuće istraživanje velike strasti koju čovječanstvo gaji prema svojim najbližim rođacima.
Primati su osvojili svijet: od snijegom prekrivenih planina do prašnjavih ulica, neprohodnih poplavljenih šuma i otvorenih savana. Ova epizoda otkriva izvanredne strategije kojima se čovjekoliki i obični majmuni i lemuri moraju služiti kako bi preživjeli na najmanje izglednim mjestima.
Vremena su teška za čopor bradatih kapucina u brazilskoj pustoši. Hrana i voda su oskudni nakon osam mjeseci bez kiše. Ali majmuni mogu nešto što može vrlo malo primata: služe se oruđem i čak ga izrađuju.
Za druge primate izazov je društvene prirode. Na dalekom otoku uz zapadnu afričku obalu susrećemo drila, možda najmanje poznatog od svih majmuna. Mužjaci se moraju boriti za mjesto u hijerarhiji, a oni koji se ne mogu nadmetati, bivaju prognani. Upoznajemo dva takva izopćenika, koji su u labavom savezu da im bude lakše.
Među bujnim zelenilom indijskih Zapadnih klisura lavorepi makaki odustali su od suradnje radi eksploatacije. Monsunske kiše donose sezonu hljebovca. Gromade od po 10 kg najveći su plodovi nekog stabla na svijetu, ali kako prepoznati koji je zreo? Ovi pametni primati puštaju velike vjeverice da to otkriju, a zatim se silom uklope u gozbu.
Od pavijana suočenih s leopardom do rezus makaka koji šarmom postižu lagodan život, upoznajte primate koji rješavaju životne probleme na najneobičnijim mjestima i na najneočekivanije načine.

Fotografije

PrimatiPrimatiPrimatiPrimati

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • Fantastična Azija uz Ching (2016)

    image
    Simpatična Ching-He Huang nas vodi na fantastično putovanje po njenoj rodnoj Aziji, gdje će nam otkriti najbolja lokalna jela, ali i napraviti neke vlastite...
  • Die Nordstory (2011)

    image
    Wonderful scenery, fascinating animal worlds and exciting people: North story tells stories from the north.
  • Geo 360 (1999)

    image
    Ob Tiefseetaucher im Bermuda-Dreieck, Wildhüter in den Tiefen der sibirischen Wälder oder fußballspielende Bäuerinnen in den peruanischen Anden: Die Filme der...
  • Einfach Mensch (2021)

    image
    Fortsetzung von „Menschen – das Magazin“, die nicht mehr über die Menschen mit Behinderung oder Menschen in sozialer Not berichtet, sondern die Betroffenen im...
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.