SEZONA: 1

EPIZODA: 47

SADRžAJ

Povraćanje je nagon prisilnog izbacivanja sadržaja želuca, hrane ili alkohola. Može se dogoditi jednom zbog određene hrane koja nije „sjela, a učestalo povraćanje može dovesti do dehidracije i kroničnih stanja ako se ne liječi. Često povraćanje simptom je drugih stanja i bolesti. Kojih, istražili su novinari 'Zdravlja na kvadrat'.
Za oči se kaže da su naši prozori u svijet. Kroz njih u najvećoj mjeri doživljavamo svijet oko sebe i stoga je jasno kako je izrazito važno voditi brigu o njihovu zdravlju. Što su katarakta, glaukom, mrena i ciste na vjeđama, gledatelji mogu pogledati u ovotjednom 'Zdravlju na kvadrat'.
Kardiovaskularne bolesti najčešći su uzrok smrtnosti u svijetu od kojih godišnje umire oko 17 milijuna osoba. Nažalost, upravo su bolesti krvožilnog sustava glavni uzrok smrti u našoj zemlji. Kako na vrijeme prepoznati i posumnjati na simptome srčanog udara istražili su novinari 'Zdravlja na kvadrat'.
Sredinom 15. stoljeća u Europi je izbila epidemija dotad nepoznate bolesti, sifilisa. Epidemije sifilisa kroz povijest su odnijele mnoge živote sve do sredine 20. stoljeća i otkrića penicilina. I pokraj toga diljem svijeta od ove opake bolesti boluje 12 milijuna ljudi. Zašto i tko su rizične skupine, otkriva ekipa 'Zdravlja na kvadrat'.
Bilo da se događa odjednom ili duže vrijeme, s menopauzom se sve žene susreću tijekom života. Dvije stvari na koje se skoro svaka žena žali su naleti topline i noćno znojenje. Američko društvo za menopauzu ističe kako kod nekih žena ona može trajati i do 10 godina. 'Zdravlje na kvadrat' donosi priču kako se nositi s tim.
Kamere 'Zdravlja na kvadrat' snimile su operaciju postavljanja dentalnih implantata u usnu šupljinu. Kako to izgleda, je li bolno i kako se pacijent osjeća nakon operacije, za ovotjedno izdanje emisije ispričat će žena koja je na dentalnom stolcu provela 45 minuta i prošla ugradnju implantata.
Zatvor je uobičajen i neugodan problem koji se lako može riješiti pravilnim odabirom namirnica. No ako uključite u dnevni meni namirnice koje potiču probavu, odlučili ste se na učinkovitu alternativu. U rubrici 'Vi pitate' novinari emisije 'Zdravlje na kvadrat' donose popis namirnica koje mogu olakšati probavu.

Fotografije

Zdravlje na kvadratZdravlje na kvadratZdravlje na kvadratZdravlje na kvadratZdravlje na kvadratZdravlje na kvadratZdravlje na kvadratZdravlje na kvadratZdravlje na kvadratZdravlje na kvadratZdravlje na kvadratZdravlje na kvadratZdravlje na kvadratZdravlje na kvadratZdravlje na kvadratZdravlje na kvadratZdravlje na kvadratZdravlje na kvadratZdravlje na kvadratZdravlje na kvadrat

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • taff (1995)

    image
    taff - a tabloid magazine on ProSieben.
  • Art kvart

    image
    „Art Kvart“ svake sedmice donosi najbolje i najvažnije vijesti o umjetnosti i kulturi, o umjetnicima i njihovim muzama, o sestrinstvu i drugarstvu, o znanju i...
  • Die Arche-Fernsehkanzel

    image
    Die Arche, auch als „Fernsehkanzel“ bekannt, ist eine evangelisch-reformierte Freikirche in Hamburg-Stellingen. Seit 1995 werden dort die Gottesdienste...
  • Poslovni kutak

    image
    Poslovni kutak vam donosi sve što trebate znati o ekonomskim i poslovnim događajima.
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.