SEZONA: 2

EPIZODA: 1 - Come Home

SADRžAJ

HTV prikazuje 2. sezonu izvrsne britanske serije Nestanak. Prva sezona serije, koja je pratila nestanak Olivera Hughesa i očajničku potragu njegovog oca za njim, privukla je veliku pozornost publike s obje strane Atlantika i bila je nominirana za nekoliko nagrada BAFTA i dvije nagrade Zlatni globus. No kad su scenaristi Harry i Jack Williams htjeli nastaviti seriju, nisu se htjeli vratiti Oliverovoj priči. Umjesto toga su odlučili istražiti drugu stranu djetetovog nestanka - kako se obitelj i zajednica nose s povratkom nestalog.
Priča druge sezone događa se uglavnom u britanskoj vojnoj bazi u Eckhausenu u Njemačkoj, ali doseže i do bojišnica ISIL-a u sjevernom Iraku.
Mlada Britanka posrće ulicama i sruši se na gradskom trgu. Božić je 2014. Uskoro doznajemo da se zove Alice Webster (Abigail Hardingham) i nestala je prije 11 godina.
Alicein povratak šokira malu zajednicu. Gdje je bila? Tko je njezin otmičar? S kim je bila oteta? Nijemac iz lokalne zajednice identificiran je kao otmičar, ali on i žena tvrde da su nevini. Aliceina obitelj ponovno tone u kaos, koji prijeti da će ih razoriti... Pratimo moralne dvojbe i složene emocije oko dugo priželjkivanog povratka nestalog djeteta.
I ova priča zadržava dojmljivu pripovjedačku strukturu u kojoj se izmjenjuju prošlost i sadašnjost, a gledatelji su uvučeni u zaplete i prevrate u potrazi za istinom o tome što se dogodilo Alice. Svi su glumci i likovi novi, osim poznatog nam francuskog detektiva Juliena Baptistea (Tchecky Karyo).
Druga sezona prati 2014., godinu kad se Alice vratila, i sadašnjost.
Kao i u prvoj sezoni, likovi su ključni. Pratimo obitelj koja je preživjela neizrecivu tragediju i vraćeno im je izgubljeno dijete, no nepovratno promijenjeno. Kad Alice neočekivano učini nešto šokantno, obitelj se počinje raspadati.
Julien nas vodi kroz sve dramatične događaje. I dalje je inteligentan, samouvjeren, no i dalje je patnik. Alicein povratak otvara slučaj koji Juliena dira u srce i on je prisiljen sam sebi postaviti teška pitanja. Kad Alice u deliriju promrmlja ime Sophie Giroux, Julien po vlastitom nahođenju hita Europom radi slučaja starog 12 godina, koji nije htio zaboraviti.
U sadašnjosti Julien putuje u Irak i ondje vidimo njegovu ranjiviju stranu; suočava se s prošlosti i osobnim demonima da bi došao do istine. Ali od čega Julien bježi? I zašto mu je taj slučaj tako važan?
Na Božić 2014. Alice Webster posrće ulicama Eckhausena u Njemačkoj i sruši se. 11 godina prije oteta je u tome gradu. Potraga za otmičarom zahuktava se i čini se da Alice zna ključne informacije o tome gdje je druga nestala djevojka, Sophie Giroux, čiji nestanak je 2003. istraživao francuski detektiv Julien Baptiste.
Dvije godine poslije Aliceini roditelji Sam i Gemma jedva da razgovaraju, a Alicein brat Matthew postao je nasilan i povučen. Julien je u Iraku, zbog informacije za koju je uvjeren da je ključna za nalaženje otmičara.
U glavnim ulogama: Abigail Hardingham (Alice Webster), Tchecky Karyo (Julien Baptiste)

Fotografije

NestanakNestanakNestanakNestanakNestanakNestanakNestanakNestanakNestanakNestanakNestanakNestanakNestanakNestanakNestanak

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • Teški zločini (2012)

    image
    Na početku serije detektivi Odjela teških zločina policije u Los Angelesu još se nisu oporavili od odlaska šefice Brende Leigh Johnson (Kyra Sedgwick u Završnom...
  • Inspektor George Gently (2007)

    image
    U svojoj prvoj književnoj adaptaciji za televiziju Peter Flannery vraća se u šezdesete kako bi upoznao gledatelje s policijskim inspektorom Georgeom Gentlyjem,...
  • Endeavour - Mladi Morse (2012)

    image
    Serija prati početke karijere mladog Endeavoura Morsa, koji se nakon što odustaje od fakulteta u Oxfordu, pridružuje policiji.
  • Inspektor Morse (1987)

    image
    Glasovita britanska kriminalistička serija "Inspektor Morse" snimljena je po knjigama Colina Dextera. U seriji snimanoj od 1987. do 2000. u naslovnoj ulozi...
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.