poster

Pogled preko granice - Hrvati u BiH

Pogled preko granice - Hrvati u BiH (2013)


SADRžAJ

1. Nametanje tehničkih izmjena Izbornog zakona od visokog predstavnika međunarodne zajednice Christiana Schmidta, te najava donošenja UN-ove rezolucije o genocidu u Srebrenici kojoj se oštro protive u entitetu Republika Srpska, ponovno je uzburkalo političke odnose u BiH. Prijeti i kolaps vlasti i blokada rada državnih institucija. Vladajuća koalicija HDZ-SNSD i sarajevska Trojka još pokušavaju naći rješenje - prije svega za izbornu reformu. Više o svemu iz Sarajeva Ilko Barbarić.
2. Prošli tjedan održan je 25. sajam gospodarstva u Mostaru. Zemlja partner bila je Republika Hrvatska. Na forumu koji je organiziran na temu "EU perspektive za Bosnu i Hercegovinu - iskustva Republike Hrvatske", tema je bila pristup europskim fondovima i način na koji Hrvatska može pomoći. Marko Mikulić.
3. Izgradnja cesta u Hercegovini uspješno napreduje. Tako će dionica koridora 5C Počitelj - Zvirovići ubrzo biti puštena u promet, a ubrzanom dinamikom teku radovi i na izgradnji južne obilaznice, kao i brze ceste koja će povezati Mostar s granicom Republike Hrvatske. O svemu više u prilogu kolega s RTV Herceg-Bosne.
4. Razgovor s Zoranom Krešićem, novinarom i političkim analitičarom.
5. Idemo u Bosansku Posavinu, u župu Ulice nedaleko od Brčkog, gdje su nakon Domovinskog rata mnogi obnovili svoje kuće, no rijetki u njima i žive. Posjetili su ih kolege s Radiotelevizije Herceg-Bosne
6. Na 35. Međunarodnom sajmu knjiga u Sarajevu održana je promocija "Vremenastih priča" našeg kolege Zorana Vakule. Poznati hrvatski meteorolog znatiželjnim sarajevskim mališanima predstavio je svojih šest slikovnica. Špela Cvitković-Iličić.

Urednik: Susanna Čaić

Fotografije

Pogled preko granice - Hrvati u BiHPogled preko granice - Hrvati u BiHPogled preko granice - Hrvati u BiH

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • Fakt (1992)

    image
    Seit 1992. Aktuelles Magazin.Nach der Wiedervereinigung bestand die neu gegründete ARD-Anstalt MDR darauf, sich mit einem eigenen prestigeträchtigen Magazin in...
  • Priče s Istoka (2006)

    image
    Odvažne, neispričane priče iz cijele Azije i Pacifika. Al Jazeerin dubinski, tjedni program o aktualnostima iz najnaseljenije regije svijeta.
  • ARD-Buffet (1998)

    image
    In der mittäglichen Service-Sendung wird gekocht, gegärtnert und gebastelt. Im wöchentlichen Wechsel geben die Moderatoren Holger Wienpahl, Fatma Mittler-Solak,...
  • Nauka

    image
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.