poster

Lipa moja Slavonija

Lipa moja Slavonija


Ocjena korisnika: 7/10

Lipa moja Slavonija popularizira izvorni slavonski dijalekt potičući time raznolikost i bogatstvo govora i narječja slavonskog kraja i narodnih običaja.

Svaka emisija realizira se s unaprijed dogovorenim temama i gostima koji prezentiraju znanja, iskustva i rezultate pojedinih aktivnosti. Neke od tema u kojima će se posvetiti posebna pozornost su: koliko je važno zaštititi zavičajni govor, što je nematerijalno kulturno dobro i kako ga prepoznati te kako očuvati kulturnu baštinu. Zaštita govora, kao nematerijalnog kulturnog dobra podrazumijeva zaštitu, očuvanje i promicanje nematerijalne kulturne baštine. Očuvati se može jedino izradbom i čuvanjem zapisa te poticanjem njihova prenošenja što je i cilj emisije.

Emitira se na kanalima:

SBTV  

Sljedeće epizode:

27. 02. 2024.
19:10
Lipa moja Slavonija
PREPORUKE
 • Al Jazeera istražuje

  image
  Istraživački odjel Al Jazeere otkriva razne urote svjetskih oligarha, pranja zamrznutih sredstava preko offshore tvrtki, međunarodnih advokatskih kompanija i...
 • Mise au point (2006)

  image
 • Tendance XXI (2015)

  image
  Trendovi 21 vijeka.
 • Storyteller

  image
  Extraordinary stories about ordinary people on the front lines of social, political and environmental change.
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.