EPIZODA: 542

SADRžAJ

Poznato je da javna rasvjeta usmjerena iznad horizontale rasvjetnog tijela osim ulice nepotrebno osvjetljava i nebo i time uzrokuje svjetlosno onečišćenje koje je globalni problem. Od prvog travnja 2019. u Hrvatskoj je na snazi Zakon o zaštiti od svjetlosnog onečišćenja. Kako se provodi u praksi i kad će biti doneseni svi pravilnici?
U Stranim vijestima: projekt "Dolina vodika Sjeverni Jadran" dobio EU potporu, suša u Španjolskoj spasila 150.000 svinja, na obalama francuske regije Loire-Atlantique od studenog prošle godine bore se sa zagađenjem mikroplastikom.
Znanstvenici Građevinskog fakulteta proveli su anketu o stavovima građana o energetskoj obnovi u višestambenim zgradama. U Ivanić-Gradu su nabavili sjeckalicu za granje. Platana u Nedelišću zbog svoje ljepote i veličine poznati je hrvatski spomenik parkovne arhitekture.

Fotografije

Eko zonaEko zonaEko zonaEko zonaEko zona

Recenzije


Nema recenzija
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.