EPIZODA: 539

SADRžAJ

Električni i elektronički otpad najbrže je rastuća vrsta otpada na svijetu. U njega, među ostalim, spadaju hladnjaci, štednjaci, mobiteli, računala. Tako će od 16 milijardi mobilnih telefona koliko ih je danas u uporabi čak 5 milijardi završiti kao otpad.
U stranim zelenim vijesti donosimo: Skopje treći najgori grad po kvaliteti zraka na svijetu; hipotermijski šok šišmiša tijekom hladnog vala u Teksasu; nevladina organizacija FUNDAECO u suradnji s Agencijom UN-a za izbjeglice zapošljava izbjeglice na poslovima zaštite ugroženih životinja u Gvatemali; prva japanska pučinska vjetroelektrana.
Europski savez udruga za borbu protiv uporabe štetnih pesticida otkrio je u svojem izvješću da se izbjegavaju europska pravila za njihovo iskorištavanje.
Centar Rudolf Steiner izdao je novi Sjetveni priručnik.
Najava solarnih elektrana na javnim krovovima u Splitu.
Znanstvenici zagrebačkog Fakulteta strojarstva i brodogradnje s tvrtkom Frigo plus u europskom istraživačko-razvojnom projektu razvijaju novu dizalicu topline s prirodnom, po okoliš neštetnom radnom tvari.

Fotografije

Eko zonaEko zonaEko zonaEko zonaEko zona

Recenzije


Nema recenzija
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.