Dobro došli na Upper East Side na Manhattanu, gdje tračevi vladaju, a imućni učenici privatne srednje škole imaju novac, pristup i želju da istraže sva iskušenja koja im New York pruža. Prema seriji bestseler romana za mlade spisateljice Cecily von Ziegesar ovo je drama ispričana očima sveznajuće blogerice - Tračerice - koja želi otkriti i raspiriti svaki skandal putem stalnih, revno čitanih SMS poruka. Među tim skandalima je i napeto prijateljstvo i suparništvo dviju djevojaka, Serene van der Woodsen (zvijezda serije Blake Lively) i Blair Waldorf (zvijezda serije Leighton Meester).
Serija Tračerica (Gossip Girl) snimljena je prema bestselerima za mlade Cecily von Ziegesar, a govori o životima povlaštene skupine tinejdžera jedne privatne škole s Manhattana. Učenici saznaju da se Serena van der Woodsen, negdašnja najveća partijanerica s Upper East Sidea, vratila u grad, od izvora od kojega saznaju sve važne vijesti: s bloga sveznajuće, no iznimno tajnovite Tračerice. Nitko ne zna tko je Tračerica, ali svi se u ovom ekskluzivnom i začaranom krugu oslanjaju na njezinu internetsku stranicu šaljući sms poruke za najnoviju ekskluzivu. Čak se i Serenina najbolja prijateljica Blair Waldorf iznenadi kada sazna da je Serena iznenada završila svojevoljni progon u internat i vratila se na Manhattan. Pratiti nestalna prijateljstva, ljubomore i metež u tom imućnom i složenom svijetu nije lako, ali to je ono što Tračerica čini najbolje. Izvršni producenti serije su Josh Schwartz i Stephanie Savage, producenti također iznimno popularne serije za mlade O.C., te Leslie Morgenstein i Bob Levy.
Za vrijeme Serenine odsutnosti Blair je bila u središtu pozornosti, a kad se Serena vratila, Blair nije namjeravala natrag u njezinu sjenu. No Blair se nije mučila samo oko toga da zadrži svoj status kraljice. Namučila ju je i njezina nekoć čvrsta ljubavna veza s Nateom Archibaldom (zvijezda serije Chace Crawford), mladićem kojemu njegovi privilegiji stvaraju nelagodu i koji se sada mora nositi s financijskim problemima za koje je kriv njegov moćni otac. Sve je to još više zakomplicirala njezina strastvena avantura s Nateovim najboljim prijateljem Chuckom Bassom (zvijezda serije Ed Westwick). Chuck vodi nehajan život, a Natea i sve one oko sebe stalno tjera na to da istražuju svoju mračnu stranu.
Isprva se činilo da je nekoć najozloglašenija partijanerica s Upper East Sidea, Serena, obuzdala svoje poroke, ali stari duhovi uskoro su je sustigli. Dok se zaštitnički ponašala prema svome mlađem bratu Ericu (gostujuća zvijezda Connor Paolo), Serena je pokušavala započeti ljubavnu vezu s autsajderom Danom Humphreyem (zvijezda serije Penn Badgley), dečkom iz srednjeg sloja na rubu ekskluzivne klike. Dan i njegova mlađa sestra Jenny (zvijezda serije Taylor Momsen) pohađaju elitnu manhattansku školu na inzistiranje svoga oca Rufusa (zvijezda serije Matthew Settle), bivšeg rokera koji je sad vlasnik galerije i svojoj djeci želi pružiti vrhunsko obrazovanje. Rufus je nekoć bio u vezi sa Sereninom majkom Lily (zvijezda serije Kelly Rutherford), pripadnicom otmjenih krugova koja ima tajnu prošlost. Slučajni susret spojio je Dana i Serenu i Dan se našao u vezi s djevojkom iz svojih snova. Taj san uskoro je postao izazov dok je on pokušavao shvatiti njezin svijet. Jenny je najmlađa u toj skupini i očajnički želi da je prihvate. Bila je oduševljena bratovom novom ljubavi i prilikom da uđe u taj glamurozni svijet, ali uskoro je doznala da popularnost ima svoju cijenu. Na skupinu je utjecao i dolazak Vanesse Abrams (zvijezda serije Jessica Szohr), Danove prijateljice, buntovnice iz Brooklyna i samotnjakinje koja ne odobrava taj svijet novca, modnih revija i dobrotvornih priredbi.

Bilo je na kanalima:

HBO2  Prva Plus  B92  KANAL A  Prva  ORF1  PRO 7  HTV2  HTV1  

PREPORUKE
  • Jutro će promijeniti sve (2018)

    image
    Glavni likovi su mladi ljudi, koji su prešli tridesetu, završili sa školovanjem, nisu oformili porodicu, nemaju stalne poslove i još uvek tragaju za sobom i...
  • Rosamund Pilčer (1993)

    image
    A series of television movies based on the works of Rosamunde Pilcher, a popular British writer of romance novels and short stories.
  • Utta Danella (2000)

    image
    Herz, Schmerz und Schmalz: Die Reihe mit TV-Verfilmungen der deutschen Bestseller-Autorin Utta Danella bieten Romantik, Dramatik und immer ein Happy End.
  • In all Friendliness (1998)

    image
    This show is focused on a fictional clinic in Leipzig called 'Sachsenklinik' as well as its staff and patients.
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.