Ocjena korisnika: 10/10
(2 glasa)

Tim predvođen Zoranom Živkovićem, autorom, urednikom i idejnim tvorcem emisije, vodiće gledaoce kroz svet nauke, obrazovanja i najrazličitijih ideja na originalan način. U ulozi voditelja svake nedelje gledaćemo Vinku Marinović i Ivanu Milenković, urednice i novinarke Obrazovno-naučnog programa.
Vešto uigran tim, iz nedelje u nedelju, traži nauku na već dobro poznatim adresama, ali i tamo gde niste ni sanjali da postoji, testira njene granice i otkriva neverovatne stvari. Pritom ostavlja konvencionalnost po strani i kreira nešto sasvim drugačije u želji da se u televizijsko obrazovanje uvede nova metodologija - kroz dinamične razgovore, dešavanja i igru u studiju. Na taj način nastaju naizgled nespojivi spojevi mode i medicine, molekula i kuvanja, nauke i kupovine, sporta, kafane, arhitekture.
Gosti nisu samo istaknuti naučnici, profesori i istraživači, kao što bi se pretpostavilo, već među njima ima i muzičara, glumaca, sportista, mađioničara i umetnika koji su spremni da sa gledaocima i publikom podele svoje ideje, iskustva i razmišljanja i pokažu da nauka i obrazovanje predstavljaju sastavni deo njihove svakodnevice, uprkos tome što na prvi pogled to možda ne deluje tako.
Iako uvode elemente zabave i šoua, to je i dalje pre svega opšteobrazovna emisija. Dok sa jedne strane dopire muzika ili igra kojima se ilustruje nauka, sa druge strane publika, zapitkuje goste o temama koje su im najprivlačnije. Publika nije slučano tu, već je reč o odabranoj grupi ljudi koja se izdvaja svojim radom i uspehom u određenoj oblasti. Uz ovu emisiju gledaoci stiču praktična znanja i veštine koja će im pomoći da se snađu u svakodnevnom životu, ali i uvid u prave vrednosti kroz afirmaciju klasične trijade - istinito, lepo i dobro.

Emitira se na kanalima:

RTS2  RTS SVET  

Bilo je na kanalima:

RTS1  

Sljedeće epizode:

01. 03. 2024.
23:35
Studio znanja
02. 03. 2024.
00:05
Studio znanja, opšteobrazovni program
PREPORUKE
 • Polarotor

  image
  Emisija o savremenoj tehnologiji.
 • Sveznalica

  image
 • Čari ribolova

  image
  Odvodeći gledaoce u svet prirode, autori emisije Mirko Kanjuh i Mile Taušan, uz pomoć brojnih ljubitelja sportskog ribolova, traže odgovore na pitanje zašto su...
 • eTV

  image
  eTV je IT emisija koja se bavi novim tehnologijama a možete je gledati na RTS-u svake nedelje.
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.