Serijal poseban po svojoj jednostavnosti i neposrednosti imaće za goste dovodi ljude koji će, u opuštenoj, gotovo kućnoj atmosferi, na neobično jednostavan način iznijeti pred nas svoja razmišljanja i stavove. Bez straha od politike, ali i bez odmaka od svakodnevnice, gosti će imaju priliku da govore o njima važnim temama, o situcijama u kojima se često ćuti i stvarima o kojima se stavovi iznose uglavnom kod kuće i u umjetničkim, blogerskim, novinarskim i drugim „fahovskim“ krugovima.
O političkim, kulturnim, sportskim, novinarskim i drugim temama govore razni profili ljudi: laici i doktori nauka, nutricionisti i konzumenti, kreatori politika i njihovi birači, bez podjele ljudi na one koji treba da govore i one koji moraju ćutati.
Ljudovanje je emisija u kojoj čovjek ne mora biti u pravu da bi rekao šta misli, sve dok njegova sloboda izražavanja ne zadire u slobode drugih. Ljudovanje je emisija javnog RTRS servisa, koji po definiciji, opredjeljenju i programskim načelima nastoji ponuditi svojim gledaocima razne stavove i, ako je moguće, dijametralno suprotna gledanja na bližu okolinu i svijet, ljudske odnose i politiku. Funkcija našeg i Vašeg javnog RTV servisa se i ogleda u nastojanju da služi svojim gledaocima, djeluje poučno, vaspitno, obrazovno, ali da u isto vrijeme ponudi širok spektar promišljanja i priliku da svi preispitamo svoje stavove i uvjerenja, suočavajući ih sa stavovima drugih i drukčijih, onih koji ne misle ni slično, a kamo li isto što i mi. Na taj način možemo izgraditi svoj stav ili ga nadograditi, možda uz jake argumente i promijeniti, u sadejstvu i nadopunjavajući ih stavovima i mišljenjima drugih, ne proglašavajući ih unaprijed nevažnim i nerelevantnim.

Bilo je na kanalima:

RTRS PLUS  RTRS  

TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.