Serija Darka Dovranića "Brodovi hranitelji" zamišljena je kako bi mlađim naraštajima približila komadić ne tako davne prošlosti, kada je život uz more ovisio o drvenim brodovima koji lagano izumiru. Ujedno, to je i epopeja brodu, te poticaj da se spasi ono što je gotovo osuđeno na propast, a dio je naše baštine i naše prepoznatljivosti na Mediteranu.
U pet epizoda sa zajedničkim naslovom "Posljednji...", uz korištenje arhivskog materijala, put nas vodi diljem Jadrana, od Savudrije do Cavtata, pa čak i "preko mora" u Cesenatico, gdje itekako paze na svoju baštinu.
U seriji se promoviraju dvije pjesme pisane za ovu prigodu: "Ako zaspem - probudi me more" autora Ante Sikirića, u izvedbi Davora Pekote, i "Sveto blago" velolučkog autora Marija Prižmića, u izvedbi grupe Portun.

Bilo na kanalima:

HTV3  HTV1  HTV2  

Sljedeće epizode:

Na kanalu trenutno nema dostupnog rasporeda
PREPORUKE
 • Hitlerova mladež (2017)

  Danas
  image
  Nacistička stranka je 1930-ih osnovala Hitlerovu mladež kako bi indoktrinirala djecu i adolescente nacističkom ideologijom i pripremila ih za Hitlerovu vojsku....
 • Pecanje čudovišta (2009)

  Danas
  image
  Biolog Zeb Hogan traži najveće ribe u svijetu. Putujte svijetom, ulovite neke od najvećih, najčudnijih i najokrutnijih podvodnih bića svijeta. Od Australije...
 • Ekstremni inženjerski pothvati (2003)

  Danas
  image
  Voditelj Danny Forster vodi nas u svijet zapanjujući inženjerskih pothvata. Otkrijte sve o Panamskom kanalu, Gibraltarskom mostu i drugim impozantnim strukturama.
 • Drevni izvanzemaljci (2009)

  Danas
  image
  Dokumentarna serija koja uz pomoć povijesnih tekstova i arheoloških nalaza, pokušava dokazati tvrdnju da su vanzemaljci sudjelovali u razvitku drevnih civilizacija.
TOP LISTE

Prijavi se