Priča počinje na proslavi osmog rođendana blizanaca Metea i Efea. Na proslavi su i njihova majka Lejla, otac Harun i njegova dva poslovna partnera, Mazhar i Jakup te Jakupova žena i kći Nisan. Jakup jedini zna za tajnu aferu između Lejle i Mazhara. Dok se Efe igra skrivača u vrtu, vidi majku kako se ljubi s Mazharom. Želi to otkriti tati, ali na proslavi nema za to priliku.

Tri poslovna partnera, Harun, Jakup i Mazhar, moraju donijeti odluku u vezi s tvrtkom koja bi mogla značiti veliku prekretnicu u njihovu poslovanju. Ponuđen im je vrlo unosan posao krijumčarenja oružja preko tvrtke, ali Harun se tomu jako protivi. Haruna hitno zovu iz ureda i on naglo odlazi ne primijetivši da mu se Efe skriva u autu. Ušuljao se u auto da bi rekao tati za mamin preljub. Efe pogreškom biva uvučen u zamku za njegova oca. Atentator Kadim, kojega je unajmio Jakupov korumpirani policijski zapovjednik da mu odrađuje prljavi posao, čeka da naiđe Harunov auto. Kad se napokon pojavi, ubojica ga presretne i odgura s ceste. Auto se strovali niz padinu i otac pogiba, ali Efe ispada iz vozila prije nego što padne u vodu. Kadim primijeti Efea i njegov mu poslodavac naredi da ubije i dječaka, ali on se ogluši o tu zapovijed i ostavlja Efeovu jaknu kao dokaz da je poginuo. Kadim potajno odvede dječaka Ismailu, alkoholičaru koji mu duguje novac od kockanja. Efe se ničega ne sjeća. Kadim obećava da će se vratiti po Efea, ali dotad se Ismail i njegova žena moraju brinuti za dječaka i odgajati ga kao vlastitog. Efe je Kadimu važan jer će mu poslužiti kao osiguranje ako mu se nešto dogodi. Efe se probudi i kažu mu da mu se obitelj utopila u moru i da mora ostati s Ismailom, njegovom ženom Fatmom i njihovom kćeri Nadide.

Efe odrasta u poštenog i dragog čovjeka koji voli svoju zamjensku majku Fatmu i sestru. Njegov najbolji prijatelj Burak radi s njim na obiteljskom ribarskom brodu i svaki se dan suočavaju s izazovima koje im donosi more kako bi zaradili za život. Efe živi skromno i, iako jako voli svoju obitelj, osjeća da mu nešto nedostaje. Ne može prestati misliti o tome otkud dolazi i traži li ga uopće itko... Ubrzo nakon nesreće njegova majka Lejla udaje se za svog ljubavnika Mazhara, poslovnog partnera njezina nekadašnjeg muža. Dvadeset godina poslije „Harmazja“ slovi kao velika tvrtka. Za razliku od svog skromnog brata Efea, Mete odrasta u hladnog, ambicioznog i sebičnog mladića. Preuzima očevo partnerstvo u tvrtki i oženi se s Jakupovom kćeri i zajedničkom prijateljicom iz djetinjstva, Nisan. Nemaju sretan brak i on se svodi na poslovni dogovor koji je pod kontrolom ostalih članova obitelji. Nisan silno želi imati djecu i daje sve od sebe da održi svoj brak te nije svjesna da je Mete vara s njezinom najboljom prijateljicom Sedom...


O likovima:

EFE (ŠUKRU OZJILDIZ)

Čovjek u kasnim 20-ima, zgodan, pametan i marljiv. Efe je topla i lojalna osoba. Ne sjeća se ničega iz svoje prošlosti, a rečeno mu je da mu se obitelj utopila. Posvojili su ga siromašni ljudi, a on radi kao ribar kako bi uzdržavao obitelj. Jako mu je stalo to njegove zamjenske majke Fatme i sestre Nadide. Prihvaća tu obitelj kao svoju.

METE (ŠUKRU OZJILDIZ)

Čovjek u kasnim 20-ima, zgodan, sebičan i pun sebe. Mete je ostao bez brata i oca koji su poginuli u prometnoj nesreći kad je bio malen. Nakon nesreće, njegova se majka preudaje za očeva poslovnog partnera Mazhara. Pretvara se da je prihvatio taj brak i svog očuha. Nikad nije prebolio gubitak svog brata blizanca Efea i svaki mu dan nedostaje. Žilav je i uvijek se drži na distanci. Ne voli svoju ženu Nisan, ali boji se da bi rastava naštetila obiteljskom poslu. Vara ženu s njezinom najboljom prijateljicom Sedom.

NISAN (ASLI ENVER)

Ona je Sumruina i Jakupova kći i Meteova supruga. Nisan ima oko 25 godina, profinjena je, lijepa i nevina. Poslušna kći i supruga. Majka ju je učila da skriva svoje osjećaje od oca koji inače lako plane i previše je zaštitnički nastrojen. Nisan je prijateljica braće blizanaca iz djetinjstva, a posebno je bila bliska s Efeom. Teško je podnijela njegovu navodnu smrt i zato krivo tumači svoje osjećaje prema Meteu kao one ljubavne. Njihov je brak više-manje samo poslovni dogovor između roditelja. Nesretna je i žudi za ljubavlju i pažnjom.

LEJLA (ŠENAJ GURLER)

Ona je Efeova i Meteova biološka majka. Lejla zna kako treba s muškarcima. Vara svog muža Haruna s njegovim poslovnim partnerom Mazharom. Ubrzo nakon što Harun pogiba, Lejla se preuda za Mazhara. Suočava se s tugom zbog gubitka sina tako što je potiskuje. Nikada ne spominje nesreću, ne odlazi na groblje i ne govori o Efeu. Kao da Harun i Efenikad nisu postojali.

MAZHAR (MAHIR GUNŠIRAJ)

Ima 50-60 godina i on je Lejlin drugi muž. Mazhar je započeo aferu s Lejlom prije Harunove pogibli. Duboko je zaljubljen u nju i oboje su sretni u braku. Mazhar je Jakupov i Harunov poslovni partner. Iako stariji i dalje je vrlo privlačan muškarac. Lijepo se oblači, profinjen je, načitan i zna strane jezike. Ima dobar ukus i živi luksuzno.

Bilo je na kanalima:

Nova BH  NOVA TV  

PREPORUKE
  • First Day (2020)

    image
    It's Hannah Bradford's first year of high school. As a transgender girl, Hannah not only has to navigate the challenges that come with starting a new school, but...
  • Plač violine (2007)

    image
    Inspirirana istoimenom novelom poznatog turskog pisca Rešata Nurija Guntekina, ovaj novi hit s Dalekog istoka donosi nam priču o stalnoj borbi odanosti i...
  • Momci s Madisona (2007)

    image
    Radnje smještene 1960-ih u New Yorku, „Momci s Madisona“ istražuju glamurozno i egoistično zlatno doba oglašavanja, gdje svatko nešto prodaje i ništa nije onako...
  • Asi (2007)

    image
    Snažna priča o ljubavi čije ostvarenje priječe utezi prošlosti. Zaslužuje epitet jedne od najboljih turskih serija. U priči o novoj aristokraciji, ljubavi prema...
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.