"Pad Leta 29" američka je TV serija za mlade o skupini tinejdžera čiji se avion srušio na jednome tropskom otoku. Seriju su osmislili Stan Rogow ("Lizzie McGuire", "Darcy's Wild Life") i D. J. MacHale ("Are You Afraid of the Dark?", književni serijal "The Pendragon"). Izvršni producenti su Rogow, MacHale, Shauna Sapiro Jackson te Gina i Rann Wautmull.
Prve dvije sezone sastoje se od zasebnih epizoda, a treća, ujedno i posljednja sezona, snimljena 2007., osmišljena je kao film u četiri dijela.
Serija je snimana na havajskome otoku Oahu, a govori o skupini tinejdžera čiji je avion na putu za Palau uletio u tropsku oluju i srušio se na mikronezijskom otoku. Zahvaljujući solarnome punjaču, djeca snimaju videodnevnike u kojima govore o sebi, svojoj svakodnevnoj borbi za opstanak i jedni o drugima.

U prvoj sezoni, nakon što mu je u oluji eksplodirao motor, avion s desetoro tinejdžera i pilotom sruši se na jedan tropski otok. Srećom, svi su preživjeli nesreću. Dok troje djece i pilot krenu istražiti otok, ostatak ekipe odabire vođu i bori se opstanak. Iako im je snažan monsun uništio tabor i komunikacijsku opremu, ipak su uspjeli nakratko stupiti u kontakt s jednim avionom.

Desetoro srednjoškolaca iz Los Angelesa kreće na ekopustolovinu u Mikroneziji. Međutim, njihov avion uleti u tropsku oluju te se sruši na zabačeni i nenaseljeni otok. Kako bi opstali, ondje moraju naći hranu i vodu, ali i naučiti živjeti u svijetu u kojemu nema autoriteta i zakona.

Bilo je na kanalima:

HTV2  ATV  RTRS  Pink Kids  

PREPORUKE
  • For Heaven's Sake (2002)

    image
    It is a light hearted comedy about nuns who are constantly dodging attempts by the mayor to take over their cloister in order to create business opportunities for...
  • Kung fu panda (2011)

    image
    Neodoljiva panda Po, nastala u DreamWorksovoj tvornici animacije, koja nam je, među ostalima, donijela velike kinohitove poput „Shreka“ i „Madagaskara“, od...
  • Praxis mit Meerblick (2017)

    image
    „Nora Kaminski – ohne Doktortitel.“ So stellt sich Tanja Wedhorn als Ärztin in „Praxis mit Meerblick“ den Bewohnern von Rügen vor. Nicht ganz freiwillig landet...
  • Mr. Bean (1990)

    image
    Bila je to velika šala kada je Gospodin odlučio odabrati potpuno običnog, tihog i ni po čemu posebnog inženjera elektrotehnike sa sjeverozapada Engleske i...
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.