Prvi put na ekranima svet najozloglašenijh prvih dama okupljenih u petodelnoj dokumentarnoj seriji Džoela Solera. Upoznaćemo žene koje su dobile nadimke: Lucifer, Crni Pauk, Ledi Genocid i Ledi Zmaj. Koliko su one imale udela u počinjenim strahotama? Kakva je bila njihova stvarna odgovornost?
Francuski reditelj, autor serije, Džoel Soler, imao je priliku da ga ugosti bivša prva dama Filipina, Imelda Markos, koju je američki časopis Njusvik opisao kao najpohlepniju ženu u istoriji. Zatim, upoznao je brata Pola Pota, a u seriji učestvuje i biši savetnik zloglasnog lidera Crvenih Kmera, novi muž Potove udovice. Ovo filmsko putovanje od pet godina uvuklo je Džoela Solera u jedinstveni svet u kome su se našle i bivša gospođa Bokasa, senator Džulija Tejlor, bivša prva dama Liberije, zemlje poznate po deci vojnicima i krvavim dijamantima. Tu je i bivša prva dama Albanije, Nedžmije Hodža, zvana Crni Pauk, osuđen na 5 godina zatvora, bivši prva dama Ruande, Agata Habiarimana, zvana Dama Genocid , Haleda Zia, bivša prva dama i premijerka Bangladeša, a zatim osuđena na zatvorsku kaznu zbog korupcije. Džoel Soler se u Čileu sastao sa Lucijom Pinoče, udovicom generala Pinočea, bivšim liderom fašističke partije i porodicom Margot Honeker koja živi u izgnanstu u Santjago de Čileu. U Madridu, Džoel Soler je bio primljen u dvorcu porodice Franko.

Bilo na kanalima:

ZDFinfo  HTV3  HTV2  HTV1  Phoenix  RTS3  RTS2  

PREPORUKE
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.