Kvizna situacija prvi je pub-kviz koji je iz opuštene atmosfere kafića došao ravno u naše domove, na ekrane Hrvatske radiotelevizije. Kvizna situacija jedinstveni je spoj kviza i showa, koji spaja znanje i zabavu, tj. teška, izazovna i zanimljiva pitanja s atmosferom tipičnih, nikad popularnijih pub-kvizova. Ekipno natjecanje tijekom 21 epizode ima strukturu klasičnoga kup-natjecanja (s trima ekipama u izlučnim emisijama i po četiri u polufinalu i finalu, u kojemu se pobjednička ekipa natječe za 20.000 kuna odgovarajući na pitanja iz kulture, znanosti, sporta...).

Kvizna situacija uspjela je na jednome mjestu okupiti gotovo sve zvijezde i legende hrvatskoga kvizaškog svijeta zajedno s novim nadama i svježim imenima iz svih dijelova Hrvatske, od Dubrovnika do Istre i Zagorja te Slavonije. Rubrike koje ekipe biraju raznolike su kao i pitanja na koja odgovaraju, a osim rubrika koje dobivaju na izbor i u kojima svako pitanje donosi jedan bod, tu je i završna Osveta recycle bina, koja uključuje pitanja izabrana nasumično iz različitih područja, koja donose po dva boda.

Kviznu situaciju režira Nebojša Slijepčević (Gangster te voli), a scenaristi su Velimir Grgić (Ružiona) i Vlado Šagadin (Šlep šou). Voditelji su Mario Kovač i Milan Fošner - Mario servira pitanja, a Milan piće za šankom nadzirući usput vrijeme štopericom i metalnim zvonom. Na osmišljavanju kviza sudjelovao je i Hrvatski kviz savez, pa su i sastavljači pitanja poznati pub-kvizaši i TV kvizaši Morana Zibar, Dean Kotiga, Filip Karačić, Mario Kovač...

U prvoj epizodi Kvizne situacije tri se ekipe natječu u opuštenoj atmosferi našega puba odgovarajući na pitanja iz kulture, znanosti, sporta te iz područja zanimljivih, slabo poznatih činjenica (trivije). Ekipe su Björn Borg iz Garešnice, riječki tim Bestidne dlačice i Nemoralni pobjednici iz Zagreba.

Bilo je na kanalima:

HTV3  

PREPORUKE
  • Wer weiß denn sowas? (2015)

    image
    Celebrities answer very difficult questions about all-day things and problems.
  • Meister des Alltags (2012)

    image
    Wann darf man den Rasen mähen? Wann das Auto waschen? Wie viel Schlaf braucht der Mensch, um fit zu sein, und wo stecken die geheimen Stromfresser im Haus?...
  • Avanti un altro! (2011)

    image
    A late-afternoon Italian game show hosted by Gerry Scotti, Luca Laurenti and Paolo Bonolis. "Avanti un altro!" is Italian for Next one!, as the host shouts out...
  • Questions Pour Un Champion (1988)

    image
    Julien Lepers hosts a general knowledge quiz competition wherein various contestants compete against each other to win the prize money.
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.