Crtana komična serija namijenjena djeci između 6 i 12 godina donosi neobične doživljaje stanovnika Čudonije. Gdje biste mogli naći tri mjeseca, lebdeće jezero i miomirisnu močvaru u kojoj žive ružičaste smrdljive svinje i eksplodirajuće žabe? Naravno, u Čudoniji! Naopaki svijet pun nesposobnih čarobnjaka, heroja ratnika, goblina, satova koji pričaju, vilenjaka, sarkastičnih papigica, priglupih orkova i spletkarskih vila. Upoznajte Novog, optimističnog mladog goblina iz Malog brda. Novi je u potrazi za pustolovinom i želi postati velikim čarobnjakom. Želi da ga podučava najbolji (te ujedno i jedini) čarobnjak u Čudoniji - Randalf Mudri. Pripremite se na veliku borbu sila dobra, zla i relativno ispravnoga.

Serija je temeljena na čarobnom i ilustrativnom stilu originalnih knjiga te u svakoj epizodi imamo priliku pratiti ovaj dvojac kako odlazi u nemoguće i nevjerojatno apsurdne junačke potrage nakon kojih se vraća u svoju brod-kuću na prekrasnom Začaranom jezeru. Problem je u tome što Randalf zapravo nije toliko dobar čarobnjak pa njegove pustolovine nikada ne idu baš kako je planirao. Zajedno s njihovim odanim prijateljima papigom Veronikom i orkom Norbertom pokušava ispraviti nepravde u Čudoniji. Kovanice koje bježe, plešuće cipele, voće s opasnim ugrizom, stampedo ružičastih i smrdljivih svinja - to su samo neke od nedaća s kojim se ova družina mora nositi ako želi Čudoniju dovesti u red.
Čudonija je mjesto gdje se svašta može dogoditi - a često to i jest slučaj!

"Čudonija" je knjiga za djecu autora Paula Stewarta i Chrisa Riddella, po uzoru na "Gospodara prstenova". Objavljena je 2003. godine.

Bilo je na kanalima:

HTV2  

PREPORUKE
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.