Emisija “Art Diverzija” istražuje širok spektar savremene umjetnosti i kulturne scene putem razgovora i priča koje nas vode kroz različite umjetničke pravce, izložbe, umjetničke interpretacije i autorska istraživanja.
Fokusirajući se na Muzej savremene umjetnosti Crne Gore (MSUCG) kao centralno mjesto susreta sa najnovijim umjetničkim trendovima, “Art Diverzija” nas vodi na putovanje u svijet umjetnosti, kroz razgovore sa kustosima, umjetnicima i ekspertima u različitima sferama umjetnosti i kulture i otvara dijalog o značaju i uticaju savremene umjetnosti na naše društvo.
Ovaj projekat nije samo umjetničkog karaktera, već je i važan doprinos zajednici. Emisija “Art Diverzija” naglašava važnost umjetnosti kao katalizatora društvenih promjena i trendova. Kroz analize i priče koje prenosi, emisija ima za cilj da podstiče na razmišljanje o umjetnosti kao ogledalu društva, reflektirajući našu kulturu, identitet i vrijednosti.
Muzej savremene umjetnosti Crne Gore ima vodeću ulogu u ovom kontekstu. Kao institucija koja čuva, promoviše i interpretira umjetnička djela, muzej nije samo čuvar naslijeđa, već i pokretač razgovora o savremenim pitanjima i idejama. Kroz izložbe, edukativne programe i sada, putem emisije “Art Diverzija”, MSUCG nastavlja da bude centar kulturnih dešavanja i inkubator novih ideja.

Bilo je na kanalima:

TVCG MNE  

TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.