Emisije Programa za Hrvate izvan RH pratite od ponedjeljka do četvrtka na Drugom programu HTV-a. Ponedjeljkom - dokumentarni filmovi i serije, prva je Kartolina Argentina, utorkom - Glas domovine, jedna od najdugovječnijih emisija na Hrvatskoj televiziji, srijedom - Pogled preko granice, sve o Hrvatima u Bosni i Hercegovini, četvrtkom - Globalna Hrvatska.
Trodijelna dokumentarna serija o hrvatskim iseljenicima u toj južnoameričkoj zemlji snimljena je u Buenos Airesu, Rosariju i Córdobi, argentinskim gradovima u kojima žive najveće hrvatske zajednice Južne Amerike. Procjenjuje se da u Argentini živi oko 500.000 Hrvata i njihovih potomaka koji su se dobro uklopili u tamošnje društvo. Danas gotovo i nema mjesta u ovoj drugoj po veličini južnoameričkoj zemlji u kojoj ne živi barem jedna hrvatska obitelj. Okupljeni u mnogobrojnim hrvatskim zajednicama, potomci naših iseljenika s ponosom njeguju naslijeđenu baštinu, a ljubav prema svojoj drugoj domovini iskazuju pjesmom i plesom, ali i tradicionalnim hrvatskim jelima.
Autori serije su Mariana Verónica Campera i Damian Bazan Mamić, novinari Redakcije na španjolskome jeziku Programa za Hrvate izvan RH, povratnici iz Argentine koji su nam iz prve ruke pokazali život naših ljudi u toj zemlji ali i iskustvo povratka u zemlju svojih predaka.

Bilo je na kanalima:

HTV4  HRTInt.  HTV2  

TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.