Emisija prvenstveno ima za cilj promociju slobode izražavanja djece, kao i uvažavanja njihovog mišljenja. Njime se želi pokazati da je dijete sposobno oblikovati sopstveni stav i da ima puno pravo da ga iznese. Odrasli često djecu doživljavaju kao osobe kojima samo treba zaštita, a vrlo rijetko osobama koje imaju određena znanja i stavove koje itekako vrijedi saslušati jer, u velikom broju slučajeva, djeca imaju racionalan pristup rješenju brojnih situacija, a da odrasli toga nisu ni svjesni. Brojnim situacijama i prilozima prikazanim kroz ovu TV emisiju, otvaramo razne aktuelne životne teme, učimo stvari iz opšte kulture, razmjenjujemo iskustva i kroz sve to težimo interakciji između odraslih i djece. Često znamo reći svojoj djeci da im nikad neće biti ljepše nego u doba djetinjstva, pritom zaboravljajući da i oni imaju svoje strahove i svoja nadanja, baš kao i mi, te da smo dužni da im život predočimo kao niz i lijepih i manje lijepih trenutaka koji se smjenjuju nezavisno od uzrasta, zanimanja i vremena u kojem živimo. Svako dijete je čovjek u malom, a svaki čovjek veliko dijete, što i stvara pogodnu klimu za razvoj jedne čvrste veze između te dvije jedinke. Na temelju tih stavova, rodili su se likovi Srećka Sveznalice i Tamare. I jedno i drugo imaju veliku, a i podjednaku ulogu u ovom serijalu. Srećko Sveznalica se svojim načinom izražavanja i vedrim ponašanjem prilagođava svojoj maloj prijateljici, a ona svojom dječjom mudrošću, čistim srcem i čvrstim stavom osvaja njegovo, ali i srce gledalaca. Tamara predstavlja dijete koje posjeduje oštru moć zapažanja, želju za učenjem i ljubav prema ljudima oko sebe, a Srećko Sveznalica odraslog čovjeka tople duše, koji razumije djecu i razgovara s njima kao sa sebi ravnima i koji dopušta da mu se obraćaju baš kao da je dio njih. A i jeste. Tu je i neizostavni humor. Onaj koji ruši sve barijere, kojim se razbija i eventualni dječji stid, nesigurnost, pa i suza stisnuta u uglu dječjeg oka. NJime se miri i staro i mlado, i selo i grad, i noć i dan.

Emitira se na kanalima:

RTRS  

Bilo je na kanalima:

RTRS PLUS  

Sljedeće epizode:

27. 02. 2024.
10:36
Stani da ti kažem 7, emisija za djecu
28. 02. 2024.
05:36
Stani da ti kažem 7, emisija za djecu ®
28. 02. 2024.
10:36
Stani da ti kažem 7, emisija za djecu
PREPORUKE
 • Soothing Sounds

  image
  Close Your Eyes,Songs & Rhymes,Sky,Twilight,Songs & Rhymes,Songs & Rhymes,Songs & Rhymes,Songs & Rhymes,Songs & Rhymes,Songs & Rhymes.
 • From Night to Day

  image
  Songs & Rhymes,Songs & Rhymes,Songs & Rhymes,Songs & Rhymes,Songs & Rhymes,Sky,Starry Nights,Songs & Rhymes,Songs & Rhymes,Songs & Rhymes,Songs & Rhymes,Moonlight.
 • EnTenTinići (2021)

  image
  Zapjevajte uz mišicu En, slonića Tena i zebru Tinu poznate dječje pjesmice!
 • Rise & Shine with BabyTV Friends

  image
  Oliver, Toto's Kindergarten, Songs & Rhymes, Happy Birthday to You, In the Animal World, Draco,Songs & Rhymes, Jump Out of Bed Sleepy Head
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.