SEZONA: 1

EPIZODA: 10 - Stolno mesto Stari Ras

SINOPSIS

X epizoda: Stolno mesto Stari Ras
Prestonica prvih Nemanjića bila je u Starom Rasu. Međutim, postavlja se pitanje gde su bili dvorovi srpskih vladara, kako su izgledali, da li jedan od vladarskih dvorova bio na tvrđavi Ras, da li su bili palate ili obične kuće, ko je u njima boravio? Na ova i još mnogo drugih pitanja odgovore će dati arheolog dr Marko Popović koji je, više decenija, učestvovao u arheološkim istraživanjima Starog Rasa.

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • Napad na Perl Harbor: Iz minuta u minut (2021)

    image
    Ovaj neverovatni, istorijski serijal dosad najbolje istražuje dan koji je promenio tok Drugog svetskog rata i odaje počast izgubljenim brodovima i životima.
  • Izgubljena blaga Egipta (2019)

    image
    Serijal koji prati međunarodnu ekipu egiptologa, koji razotkrivaju najveće blago drevne arheologije, egipatsku Dolinu kraljeva. Pratimo savremene istraživače dok...
  • Svemir (2015)

    image
    Ova obrazovna emisija istražuje mnoga znanstvena pitanja i teme o svemiru (Veliki prasak, Sunce, planeti, crne rupe, druge galaksije, astrobiologija itd.) kroz...
  • Terra X (1982)

    image
    Terra X - Expedition into the unknown.
TOP LISTE

Prijavljivanje

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: pravila privatnosti.