SEZONA: 3

EPIZODA: 3

SINOPSIS

Od Paklenih otoka do rta Sućuraj proteže se otok koji je zadnjih godina među pet najljepših turističkih odredišta. Nije ni čudo jer Hvar nudi prije svega kameni biser - grad Hvar, kopnu okrenuti Stari Grad s poviješću koja je počela grčkom kolonizacijom i jednom od najljepših palača - Tvrdaljem Petra Hektorovića. Jedinstveno je i polje u kojem se još vidi antička, grčka, podjela zemljišta - ager.
Brojna iznenađenja nudi hvarsko podmorje. Špilja Garška koja je kao potopljeni starogrčki hram, pa Kampanel ukrašen gorgonijama, koraljima, spužvama, jastozima.
U hvarskom podmorju pratimo neobičan život i odnose koje su razvili. Postoje oni idilični odnosi u kojima uživaju obje strane iako tako različite. Prvi put u prirodnom ambijentu snimljen je mali račić kojemu periska dopušta da živi u njezinom oklopu. Ima i onih manje ugodnih odnosa u kojima neki svojim domaćinima doslovno se popnu na glavu i piju im krv. No, to je tek mali dio onoga što je snimljeno u hvarskom podmorju.
Stručni suradnici: prof. dr. Ivan Jardas, dr. sc. Leon Grubišić, mr. Petar Kružić
Asistent snimatelja: Blaž Andrić
Glavni ronilac: Dražen Ćurković
Ronioci: Miljenko Marukić, Denis Teković, Mijo Knezović, Ivo Sršen, Pavica Sršen, Zorana Andrić, Vlado Brozović

Fotografije

Hrvatsko podmorje: HvarHrvatsko podmorje: HvarHrvatsko podmorje: HvarHrvatsko podmorje: HvarHrvatsko podmorje: HvarHrvatsko podmorje: HvarHrvatsko podmorje: HvarHrvatsko podmorje: HvarHrvatsko podmorje: HvarHrvatsko podmorje: HvarHrvatsko podmorje: HvarHrvatsko podmorje: HvarHrvatsko podmorje: HvarHrvatsko podmorje: HvarHrvatsko podmorje: Hvar

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
TOP LISTE

Prijavljivanje

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: pravila privatnosti.