poster

Eko zona

Eko zona

Hrvatska

Gde gledati
Televizija uživo Strimovanje
img
img

EPIZODA: 290

SINOPSIS

U 290. Eko zoni pogledajte:

CROBIOM, Hrvatska udruga proizvođača biomase, protivi se ishitrenom donošenju Pravilnika o obnovljivim izvorima energije jer ono može štetiti dugoročnim energetskim interesima Hrvatske. U povodu toga udruga je u Zagrebu nedavno i održala sjednicu izvršnog odbora. Javna rasprava o tom opsežnom dokumentu od 107 članaka trajala je samo desetak dana, do 15. siječnja. Nedostaje simulacija učinaka koji će nastati njegovom primjenom i nije usklađen s postojećom Europskom regulativom. Zato CROBIOM traži od Ministarstva gospodarstva da odgodi njegovo prihvaćanje. Tražit će i od nove Vlade da se provede ozbiljnija rasprava o ovom važnom dokumentu.
Zastupnici Europskog parlamenta usprotivili su se mogućnosti da se u proizvodnji hrane za dojenčad primjenjuju neprovjerene tehnologije i tehnologije u nastajanju, poput GMO-a i nanotehnologije. Dugoročne opasnosti tih tehnologija još nisu poznate. Ta je odluka utemeljena na načelu opreznosti koje je nužno poštovati pogotovo kada se radi o dojenačkoj dobi i maloj djeci - jednom od najosjetljivijih razdoblja života svakog čovjeka.
Još od 2005. Osnovna škola Ivana Gorana Kovačića iz Duge Rese nosi predznak 'eko'. Slijediti "zelena" pravila ovdje ne znači tek mrtvo slovo na papiru, već je to način života. Naraštajima pedesetak zaposlenih s 400-tinjak učenika trudi se opravdati status ekoškole. Otpad se ovdje brižno razvrstava, a svjetla se pale i slavine otvaraju samo kada je potrebno.

Urednica: Silvija Trnčević

Fotografije

Eko zonaEko zonaEko zonaEko zonaEko zona

Recenzije


Nema recenzija
TOP LISTE

Prijavljivanje

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: pravila privatnosti.