poster

Eko zona

Eko zona

Hrvatska

Gde gledati
Televizija uživo Strimovanje
img
img

EPIZODA: 200

SINOPSIS

U jubilarnoj 200. emisiji i osmoj godini emitiranja Eko zona vas želi potaknuti na razmišljanje o sljedećim temama: zašto je skupina građana otkupila u njemačkom Schwarzwaldu energetsku mrežu, koliko samoniklih biljaka raste na OPG Livak te što još tamo djeca mogu doživjeti, zašto nema mladih u masliniku Josipa Nakića, kako su učenici spojili učenje za poduzetništvo i promociju zdrave hrane u Gimnaziji Bernardina Frankopana u Ogulinu, zašto je profesor Mario Vražić s Fakulteta elektrotehnike i računarstva preinačio Opel iz 1978. godine u električno vozilo, što je kultura građenja i kako je promovira Hrvatska komora arhitekata...

Emisija Eko zona emitira se od 2006. godine. Pokriva teme održivog zbrinjavanja otpada, ekološke poljoprivrede, sigurnosti hrane, obnovljivih izvora energije, niskougljičnih tehnologija i održivog prometa. Sadašnji je termin emisije srijedom u 18.20 na Prvom programu HTV-a, a emisiju je moguće pogledati i na internetskoj stranici www.hrt.hr na podstranici Televizija na zahtjev ili u reprizi također srijedom u 21.30 na Četvrtom programu HTV-a. Reportaže iz emisije Eko zona dva puta su nagrađene nagradom Hrvatskog novinarskog društva Velebitska degenija za najbolji autorski rad o zaštiti okoliša te jedanput nagradom Zaklade Guardian za izvještavanje o obnovljivim izvorima energije i Greenovation Award "GREEN MARK - SIGN OF EXCELLENCE" za izvještavanje o zelenim tehnologijama.

Fotografije

Eko zonaEko zonaEko zonaEko zonaEko zona

Recenzije


Nema recenzija
TOP LISTE

Prijavljivanje

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: pravila privatnosti.