poster

Letizia Battaglia: Fotografiranje života i smrti u Palermu

LETIZIA BATTAGLIA - SHOOTING LIFE AND DEATH IN PALERMO EP. 02 (2023)

biografski, dramski | Italija
Reditelj: Roberto Andò
Cinemax 2 | 18.6.24. | 18:35

EPIZODA: 2

SINOPSIS

Rođena 1935. u Palermu, Leticija Batalja je od mladosti žudela za slobodom i nezavisnošću. Brže-bolje se udala sa 16 godina da bi pobegla od svoje nasilne porodice, da bi se ponovo zatočila u braku s mužem tiraninom. U svojim tridesetim, podstaknuta željom da piše, Leticija beži od muža da živi u Milanu sa svoje dvoje dece. Izdržava porodicu radeći za novine kao slobodni reporter, a našla se, gotovo slučajno, s kamerom u rukama. Njene jedinstvene oči iza objektiva snažno su uhvatile poeziju, snagu i dramu Palerma. Veći deo svoje karijere provela je beležeći život mafije i njihove zločine, a smele i prepoznatljive fotografije Leticije Batalje učinile su je jednom od najvećih fotoreportera na svetu.

Fotografije

Letizia Battaglia: Fotografiranje života i smrti u PalermuLetizia Battaglia: Fotografiranje života i smrti u PalermuLetizia Battaglia: Fotografiranje života i smrti u Palermu

Recenzije


Nema recenzija
TOP LISTE

Prijavljivanje

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: pravila privatnosti.