SEZONA: 1

EPIZODA: 8 - THE ART OF WAR

SINOPSIS

Uz Paolovu pomoć (koji će kasnije zbog toga biti obešen), Lukrecija i Đulija beže na konjima s imanja Đovanija Sforce - da bi ih na putu ka Rimu zarobila francuska vojska.
A u Vatikanu, Aleksandar razmišlja. Sve svoje ludačke nade ulaže u Huana i malobrojnu vojsku koja je ostala pod njegovom komandom. Ali besni Čezare tek treba da izvuče pijanog Huana iz lokalnih javnih kuća i natera ga da povede svoje preostale ljude u bitku.
Samoljubivi Huan predvodi svoju vojsku na bojnom polju na kome će se sukobiti sa kraljem Šarlom; svima osim njemu je potpuno jasno da će njegove snage pregaziti daleko nadmoćnija francuska vojska, prekaljena stogodišnjim ratovanjem protiv Engleza. Pošto je šarmirala francuskog kralja, Lukrecija uspeva da obezbedi pregovore i jaše preko bojnog polja da uveri Huana da će napraviti ludost. Papska vojska se povlači. Čezare je ponovo sa svojom dragom sestrom koju, zbog njene trudnoće, poverava kaluđericama među kojima se nalazi i za njega zabranjena Ursula.
Dela Rovere preklinje Šarla i njegovu vojsku da pohrle ka nebranjenim kapijama Rima. A tamo, uznemireni ali odlučni papa preti kardinalima odmazdom ako okrenu leđa Rimu i njemu. Zatim se, znajući da ga očekuje moguće razaranje, priprema za susret s kraljem koji će ga verovatno raščiniti, a sasvim moguće i zatočiti.

Fotografije

Beta FilmBeta FilmObitelj Borgia 11Obitelj Borgia 12Obitelj Borgia 13Obitelj Borgia 14Obitelj Borgia 15Obitelj Borgia 16BordžijeBordžijeBordžijeBordžijeBordžijeBordžijeBordžije

Recenzije


Nema recenzija

Prijavljivanje

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: pravila privatnosti.