Ova dramska serija se bazira na istoriji čuvene italijanske renesansne porodice Bordžija, najozloglašenije dinastije na svetu.
BORDŽIJE predstavljaju kompleksan, neulepšan portret jedne od najintrigantnijih porodica u istoriji. Dobitnik Oskara Džeremi Ajrons tumači lik Rodriga Bordžije, prepredenog i manipulativnog rodonačelnika porodice Bordžija koji se uzdiže do najviših krugova moći u renesasnoj Italiji. Godina 1492. Zapadni svet doživljava korenite promene. Pustošenje kuge “Crne smrti” početkom veka je posustalo, pa gradovi i bogastva postaju sve veći. Kolumbo plovi prema Novom svetu. Devetogodišnji Martin Luter stiče religijska znanja. Kopernik je student prve godine astronomije. Srednjevekovne institucije se ruše, a u Italiji procvat renesanse doživljava vrhunac. Milano je prestonica trgovine, a njegovim bogastvom se finansiraju umetnici kao što je Da Vinči. U Firenci, gde porodica Mediči vlada svetom bankarstva rukovođena savetima prepredenog Makijavelija, mladi Mikelanđelo se bavi proučavanjem skulpture. Daleko od blagostanja Milana i Firence, sve slabiji i nefunkcionalniji Rim tone sve dublje u propast. Papa Inoćentije VIII leži na samrti. Borba za njegovog naslednika će predstavljati političku partiju šaha. Tako se otvaraju vrata najfascinantnijoj, politički najveštijoj i najambicioznijoj porodici koja je ikada polagala pravo na mesto pape – Bordžijama. Na svojoj samrtnoj postelji, stari papa Inoćentije razmišlja o ukaljanoj stolici Svetog Petra i pita kardinale oko sebe: “Ko će je sprati?” Mnoge istaknute italijanske plemićke porodice su očekivale da će dobiti tu čast. Ali španski doseljenik Rodrigo Bordžija, uz veštu pomoć svog sina Čezara, uspeva da prokrči sebi put do papske titule uz pomoć podmićivanja i prevara. Tako postaje papa Aleksandar VI. Aleksandar nema mnogo vremena da uživa u svojoj brilijantnoj taktičkoj pobedi, jer se u okviru porodice već zakuvavaju nevolje. Čezare ne poštuje očevu odluku da mora da postane kardinal, dok njegov mlađi brat Huan dobija titulu vođe papske vojske.

Bilo je na kanalima:

Epic Drama  HBO3  HBO3 HU  m2  STAR  HTV1  HTV3  HTV2  PINK Family  RED tv  PINK  HBO  m1  Kabel 1  PRO 7  

PREPORUKE
  • Boš (2014)

    image
    Serija snimljena prema romanima Michaela Connellyja o detektivu Harryju Boschu, veteranu odjela za ubojstva losanđeleske policije. Radnja prati losanđeleskog...
  • In all Friendliness (1998)

    image
    This show is focused on a fictional clinic in Leipzig called 'Sachsenklinik' as well as its staff and patients.
  • Uvod u anatomiju (2005)

    image
    'Uvod' je drugi najgledaniji program u Americi, odmah iza ovogodišnjeg Superbowla koji je bio najgledanije finale američkog nogometa posljednjeg desetljeća....
  • Katie Fforde (2010)

    image
TOP LISTE

Prijavljivanje

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: pravila privatnosti.