Patagonija - tajanstveno i neopipljivo mjesto na južnom vrhu Južne Amerike.
To je predio bez oštrih granica, a proteže se preko Čilea i Argentine od 39. do 56. stupnja južno od ekvatora.
Serija istražuje ona nepoznata, natprirodna obilježja Patagonije - svijet neobičnih životinja i čudnih krajolika, goleme planinske lance i ravnice šibane vjetrom.
Otkriva nam kako živa bića preživljavaju i uspijevaju u tom okolišu, od pačića koji se prvi dan života moraju baciti u vodu otopljenih ledenjaka, preko kondora koji moraju svladati divlji vjetar, do plamenaca koji traže gdje je vjetar dovoljno zasolio vodu da održi račiće kojima se hrane.
Saznajemo i kako se ljudi nose s tim divljim predjelima. Gauči se oslanjaju na snažnu povezanost s konjima kako bi održali svoj način života, a suvremeni svijet očituje se u vrhunskoj tehnologiji vjetrenjača koje iskorištavaju snagu vjetra na ravnici. A na obali - burnom sastajalištu Tihog, Atlantskog i Antarktičkog oceana - ronioci ručno vade školjke.
Ova fascinantna serija otkriva Patagoniju kao zemlju bez zakona, snažnu i izazovnu, ali pokazuje i kako je za neke životinje to raj u kojem račun vjerojatnosti ide u njihovu korist.

Bilo je na kanalima:

HTV1  HTV2  

PREPORUKE
  • Afrika (2013)

    image
    "Afrika" je još jedan u nizu odličnih dokumentaraca iz fantastične BBC–jeve radionice. Britanska televizijska serija iz 2013. fokusira se na divlje životinje i...
  • Svemir (2021)

    image
    Dubine svemira. Drama nad dramama. Smjestite se u prvi red gledališta i uživajte u najvećoj predstavi u svemiru. Svake noći iznad glave nam se odvija drama epskih...
  • NASA: Nerazjašnjeni slučajevi (2012)

    image
    Nepoznati leteći objekti snimljeni NASA-inim kamerama, piloti koji su vlastitim očima primjetili tajanstvena svjetla, neobične sjene na Marsu - sve su to fenomeni...
  • Horizon (1964)

    image
    British documentary series that covers a variety of subjects in science and philosophy.
TOP LISTE

Prijavljivanje

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: pravila privatnosti.