Radnja prve sezone serije Senke nad Balkanom smeštena je u burni period kraja dvadesetih godina prošlog veka koji se završio uvođenjem Šestojanuarske diktature. Istorijska fikcija pomešana sa žanrovima trilera i misterije u centar pažnje stavlja Beograd tog doba kao raskrsnicu puteva na kojoj se ukrštaju i sukobljavaju interesi sa različitih strana sveta.
Glavni likovi su dvojica inspektora za krvne delikte koji se u uzbudljivoj dramskoj naraciji suočavaju sa nizom neočekivanih obrta. Andru Tanasijevića Taneta glumi Dragan Bjelogrlić, a njegovog pomoćnika Stanka Pletikosića, mladog forenzičara, Andrija Kuzmanović.
U međunarodnoj ekipi našli su se slavni ruski glumac Aleksandar Galibin koji tumači lik generala Vrangela, glumci sa prostora bivše Jugoslavije, zatim Žarko Laušević u ulozi Đorđa Karađorđevića, a u glavnoj ženskoj ulozi je Marija Bergam.
Jednog od kontroverznih likova iz vremena kada je opijumski put prelazio preko Balkana tumači Gordan Kičić. Za svoju ulogu Kičić kaže da je reč o Alimpiju Miriću koji je vlasnik lanca apoteka i onovremenski tajkun.

Bilo je na kanalima:

KLASIK  RTS Drama  Nova Series  RTRS  RTL  Eurochannel  Nova S  Prva  Planet TV SI  RTS1  

PREPORUKE
  • Južni vetar (2020)

    image
    Stvari počinju da imaju smisla u životu Petra Maraša (Miloš Biković), kradljivca automobila iz Beograda. Kupio je stazu za karting, napustio dom svojih roditelja...
  • Vavilon Berlin (2017)

    image
    Berlin burnih dvadesetih godina: metropola za talentovane, ambiciozne i mahere. Ali ispod bleštave površine, osiromašene narodne mase bore se za bolji život. To...
  • Der Bozen-Krimi (2015)

    image
    The Bolzano thriller - the series.
  • Glavni osumnjičeni (1991)

    image
    U središtu serije nepokolebljiva je viša inspektorica Jane Tennison (Helen Mirren), koja radi u fiktivnoj policijskoj postaji Southampton Row. Radnja se uglavnom...
TOP LISTE

Prijavljivanje

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: pravila privatnosti.