Novi svijet. Nova pravila. Nagrađivani scenarist Jimmy McGovern (The Street, Cracker) napisao je fascinantnu dramu sa zanimljivim likovima prema povijesti osnutka Sydneyja. 1787. Britanija progoni svoje neželjene građane - siročad, sitne lopove, prostitutke i razbojnike - u Australiju, vruću, neplodnu i nepristupačnu zemlju u koju su tek rijetki stupili nogom. No od tih otpadnika, koje nadgleda mali broj britanskih časnika i marinaca, očekuje se da osnuju koloniju. Nekako, usprkos gladi, suši, bježanju, vješanjima i bičevanjima, kolonija je cvala...
Među prvim kažnjenicima su bliski prijatelji Elizabeth Quinn (MyAnna Buring), Tommy Barrett (Julian Rhing-Tutt) i James Freeman (Russell Tovey). Elizabeth i Tommy su također u zabranjenoj vezi - zabranjenoj jer je načelo ovog društva na rubu sukoba da veze između kažnjenika nisu dopuštene i da na kažnjenice imaju pravo jedino vojnici. Otkriće njihove veze pokrene lanac događaja koji prisili pragmatičnog idealista guvernera Philipa (David Wenham) da se suprotstavi svom protivniku bojniku Rossu koji misli da je jedina šansa da prežive vladavina čeličnom šakom. U opasnosti je i čvrsta povezanost između Elizabeth, Tommyja i Jamesa u vremenu i na mjestu gdje preživljavanje ovisi o tome da zaštitiš one koje voliš. U međuvremenu James zbog gladi riskira život, zdravlje i krhki poredak kolonije tako što se okomi na nasilnika Marstona kojega se svi boje. U ovoj epskoj seriji o ljudskoj hrabrosti i trudu, ljubavi, gubitku i nemogućim odlukama pojavljuju se Ewen Bremner kao bogobojazni velečasni Johnson, Genevieve O'Reilly kao njegova nesebična žena i Brooke Harman kao Deborah, domaćica guvernera Philipsa. Orla Brady glumi intuitivnu osuđenicu Anne Meredith, a Joanna Vanderham (The Paradise) osuđenicu opasne ljepote Katherine McVitie. Rory McCann (Game of Thrones) je impozantni zločinac Marston.
Prognani su drama koja se gleda bez daha zbog slavnih glumaca u ulogama zanimljivih likova, a za koju je scenarij napisao jedan od najvećih scenarista današnjice Jimmy McGovern.

Prijavljivanje

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: pravila privatnosti.