SINOPSIS

Dokumentarni film Kosma bavi se temom o kojoj se danas retko govori kada se priča o Kosovu i Metohiji - o životu koji se odvija izvan okvira vesti i politike.
Već deset godina, radijska mreža "Kosma" je jedina veza između izolovanih srpskih sredina na Kosovu i Metohiji. Život pretvoren u zvuke FM frekvencija, sagledan ušima radija kroz glasove onih koji su bez glasa i postojanja u zvaničnim medijima.
U rasponu od jednostavne svakodnevice do fantastičnih prizora žive tradicije koja ponire iz najdubljih i najlepših slojeva vremena, prostora i ljudskog iskustva. Radio-programi koji glasom i muzikom svedoče o svakodnevici, ljudskim vezama, važnim događajima i prisustvu nade.
Scenario, kameru i režiju potpisuje Sonja Blagojević. Dokumentarni film "Kosma" je prikazan na 50 festivala širom sveta i osvojio je 10 nagrada.

Scenarista:
TRAJANJE: 75 min

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • Vašington 11. septembar - Vreme krize (2003)

    image
    Taj dan u New Yorku nije bio ni po čemu drugačiji od ostalih. Ništa nije ukazivalo da se radi o datumu koji će zauvek promeniti svet i u kolektivnoj podsvesti...
  • Vrata pakla (1953)

    image
    Radnja je smeštena u Heianski period, odnosno u godinu 1159. kada u vreme Heiji ustanka samuraj želi oženiti dvorsku damu pre nego što otkrije da je već udata.
  • Medena zemja (2019)

    image
    Dokumentarni film Medena zemlja beleži svakodnevicu Hatidže Muratove, koja živi osamljeno s bolesnom majkom daleko od grada i modernih tekovina. Hatidže je...
  • Kola ratovi (2019)

    image
    Serija prati dugo i okrutno rivalstvo između Kole i Pepsija, sa glavnim osvrtom na debakl „Nova Kola“ 1985. godine. Skoro sto godina, Kola je bila neosporno...
TOP LISTE

Prijavljivanje

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: pravila privatnosti.