poster

Radna akcija sa Tamarom

S Tamarom u akciji (2016)

Srbija

Ocena korisnika: 5/10
(2 glasova)

SADRžAJ

Zbog izuzetne nemaštine u kojoj su živeli, Milosava Đokića (45) je žena je napustila pre nekoliko godina. Ostao je sam da brine o troje dece - Srđanu (14), Slađani (12) i Nenadu (5) u porodičnoj kući napravljenoj od blata koja nema vodu i kupatilo.
Kuća se nalazi na samom kraju zaseoka sela Donja Trešnjevica, u blizini Topole. Iako Đokići žive praktično izopšteno u odnosu na selo, veoma vole svoju kuću i malo dvorište u kojem brinu o tri koze, nekoliko kokošaka i tri psa.
Najstariji sin, Srđan ima divne drugove koji ga često posećuju i stalno mu pomažu, uglavnom oko finansija. Otac porodice je i dalje u teškom emotivnom stanju nakon odlaska supruge i praktično deca brinu o njemu. Srđan najviše voli da kuva, Slađana brine o higijeni, pere sudove i odeću braći.
Kuća Đokića ima sprat ali ima samo 45 kvadrata. Prizemlje služi kao letnja kuhinja, a na gornjem nivou su samo dve prostorije. Ćerkica Slađana priželjkuje sopstveni, odvojen prostor od braće i tate...
Osim socijalne službe, za Milosava je tim "S Tamarom u akciji" kontaktiralo i nekoliko porodica iz sela, ali je najdirljivije pismo poslalo Srđanovo odeljenje iz škole, zajedno sa razrednom.
Uz pomoć meštana iz sela i pomoći komunalnih službi opštine Topola, Tamara je sa svojim majstorima potpuno promenila životni prostor porodice Đokić. Osim fasade, krova, uvođenja vode u kuću, pravljenja kupatila i kuhinje, arhitekta Aleksandar Popović je vodio računa i da svaki član porodice dobije svoj prostor.
Srđanovi drugovi su pokazali pravo drugarstvo i solidarnost, i svaki dan pomagali majstorima u raznim poslovima i u čišćenju dvorišta.
Opština Topola poznata je po muzejskom kompleksu Oplenac, ali se Tamara Grujić potrudila i da otkrije neke manje poznate podatke o kraljevskoj vinariji i Karađorđevom gradu.
Videćete divne prizore prirode ovog voćarskog kraja, tajne pravljenja kvalitetnog meda, upoznati livničara koji jedini pravi crkvena zvona u Srbiji, kao i veštine žena koje se bave oslikavanjem stakla i tkanina...
Nova, jedanaesta epizoda emisije "S Tamarom u akciji" je na programu u petak, 24. maja, u 21čas na Prvom programu Javnog servisa Srbije.

Slike

Radna akcija sa TamaromRadna akcija sa TamaromRadna akcija sa TamaromRadna akcija sa TamaromRadna akcija sa TamaromRadna akcija sa TamaromRadna akcija sa TamaromRadna akcija sa TamaromRadna akcija sa TamaromRadna akcija sa TamaromRadna akcija sa TamaromRadna akcija sa TamaromRadna akcija sa TamaromRadna akcija sa TamaromRadna akcija sa TamaromRadna akcija sa TamaromRadna akcija sa TamaromRadna akcija sa TamaromRadna akcija sa TamaromRadna akcija sa Tamarom

Recenzije


Nema recenzija
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.