SEZONA: 1

EPIZODA: 1

SADRžAJ

Uvođenje parne željeznice početkom 19. stoljeća promijenilo je Britaniju na razne nepredvidljive načine. U ovoj epizodi ekipa istražuje kako je nastala kućanska revolucija - kako se promijenio način života, od stanovanja do prehrane.
Sredinom zime ekipa stiže na liniju Ffestiniog u Snowdoniji da dozna kako su se milijuni tona škriljca prevozili niz planinu. To je škriljac koji pokriva krovove u svim dijelovima zemlje, a sve je to prevezeno vlakom.
Ispod zemlje Alex doživljava okrutne uvjete s kojima su se morali nositi rudari kamenoloma Llechwedda, radeći po dvanaest sati obješeni o željezne lance. No nagrađuju ih uzbudljivom vožnjom niz usku zavojitu prugu "vlaka sile teže", u kojem se cijela ekipa grčevito drži kočnice.
Na željeznici Foxfields u Staffordshireu, izgrađenoj za prijevoz ugljena do obližnje glavne linije, Ruth staje na mjesto strojovođe i vozi vlak uz najstrmiju etapu u Britaniji. Ugljen je promijenio sve u ljudskoj svakodnevici - od načina kuhanja i oblika lonca do uloge žena koje su trpjele tiraniju pranja rublja u ovom prljavom industrijskom svijetu.

Slike

Punom parom naprijedPunom parom naprijedPunom parom naprijedPunom parom naprijedPunom parom naprijedPunom parom naprijed

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • TV kalendar

    image
    Saznajte godišnjice značajnih događaja kao i datume rođenja i smrti značajnih ličnosti koje su obilježile tok svetske istorije.
  • Ostrvo (2010)

    image
    Serija Otok (eng."The Island", grč.„To Nisi“) nastala je na osnovu istoimene knjige, bestsellera 2009.godine, autorice Victorie Hislop, britanske književnice i...
  • Borba bogova (2009)

    image
    U deset epizoda serije Borba bogova pripoveda se o mitu, ali i o mitskoj pozadini najvažnijih bogova stare Grčke i nordijskog sveta, o psihološkim, društvenim i...
  • Terra X (1982)

    image
    Terra X - Expedition into the unknown.
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.