poster

Informer

Informer

magazin | Hrvatska

Gdje gledati
Emisija nije dostupna u zemlji

SEZONA: 1

EPIZODA: 42

SADRžAJ

Gospodarstvo raste ponajviše zato što raste osobna potrošnja. Koliko god bismo voljeli da to ipak budu izvoz i investicije, i potrošnja je znak povjerenja u oporavak. Taj znak traje već 26 mjeseci, većinom zahvaljujući odličnim turističkim sezonama. No dio rasta potrošnje leži i u trendu koji nas pogađa već neko vrijeme - iseljeni Hrvati, kao nekada, doma šalju zarađeni novac. Gledatelji imaju priliku doznati više u ovotjednom 'Informeru'.
Opljačkan je Zagrebački holding. Vijest nas zatekla ekipu 'Infomera' jer se poklopila s njihovim višetjednim propitivanjem stanja i poslovanja jednog od najvećih poslodavaca u zemlji. Ovoga puta ekipa emisije pita zašto se komunalno poduzeće bavi komercijalnim djelatnostima i zašto ih ne proda.
Netko iseljava i bježi iz zemlje, a netko širi biznis izvan Hrvatske. Oni koji su prisutni na društvenim mrežama mogli su primijetiti novi trend - tvrtke koje već posluju u Hrvatskoj otvaraju nove preko granice, često i preko velike bare, no ne zatvaraju one u domaji. Ekipa 'Informera' propitala je što se iza brda valja.
Iako se o poreznoj reformi komuniciralo kao da je riječ o golemom olakšanju za realni sektor, dvije stvari zamalo poništavaju njezin dobar učinak - rast minimalne plaće i izmjena zakona o doprinosima prema kojoj će direktori u mikro poduzećima morati plaćati doprinose po osnovici od najmanje 5.030 kuna. To znači gotovo 800 kuna troška mjesečno više!

Slike

InformerInformerInformerInformerInformerInformerInformerInformerInformerInformerInformerInformerInformerInformerInformer

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • Monitor (1965)

    image
    Monitor is a German TV magazine of the ARD with mostly political topics.
  • Racemax

    image
    RaceMAX Motorsports is a weekly series showcasing the very best in motorsports from Formula 1 and Indy Car, to the worldŐs most prestigious events in...
  • World Of Watersports

    image
    World of Watersports (ŇWOWÓ) is a fast paced one-hour magazine-style series highlighting water-related power, sail and surf action from around the globe.
  • Folklor video magazin

    image
    Emisija o folkloru BN televizije.
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.