SEZONA: 1

EPIZODA: 2

SADRžAJ

Levison Wood nastavlja sa svojim četveromjesečnim izazovom da prijeđe 2700 kilometara duž Himalaje. U drugoj epizodi kroči krajolicima sjevernog Pakistana koji oduzimaju dah i slabo posjećenim planinskim dolinama, prije nego što provjeri koliko se može približiti opasno militariziranoj liniji kontrole koja dijeli Pakistan od Indije. Putem prelazi žustre brzace, 4000 metara visoke vrhove spektakularne doline nedostupne strancima u posljednjih 70 godina te provodi vrijeme s lokalnim plemenima koja nikad nisu prije vidjela stranca, kao i s opasno velikim paukom.
Levison i njegov vodič Malang došli su u dolinu Astore, područje poznato po terorističkim aktivnostima u kojem su talibani dvije godine prije ubili 11 planinara. Što su bliže granici, napetost sve više raste i Malang se sve više boji jer su svi neprijateljski raspoloženi. Srećom, susreću skupinu pristupačnih nomada koji stoljećima tjeraju svoja stada preko Himalaje, ali koja povjeravaju Levisonu da njihov tradicionalni način života iščezava.
Putem se Levison susreće s fizičkim izazovima, uključujući opasan prelazak rijeke na kojoj visi u krhkoj opremi koja izgleda kao da bi svakog trenutka mogla puknuti, kao i još ledenih planinskih prijevoja na putu do kašmirskoga glavnoga grada Srinagara i prekrasnog jezera Dal. Ali prije nego što uspije doći na odredište, nakon što se u sumrak izgubio i ostao bez vodiča, Levison je prisiljen naći mjesto na kojem će prenoćiti, u području u kojem žive vukovi i medvjedi.
Produkcija: October Films & GME za Channel Four
Odabrala: Mira Vočinkić

Voditelj: Levison Wood

Slike

Himalajom pješiceHimalajom pješiceHimalajom pješiceHimalajom pješiceHimalajom pješiceHimalajom pješiceHimalajom pješice

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • Spycraft (2020)

    image
    Follows intelligence experts who offer an look behind the CIA's most secretive operations throughout history and the devices that made them possible.
  • Svet prirode (1983)

    image
    Nagrađena serija koja slavi mnoga čuda prirode sa dramatčnim pričama divljeg sveta širom zemlje. Poznata dokumentarna serija koja je počela s prikazivanjem daleke...
  • NASA: Nerazjašnjeni slučajevi (2012)

    image
    Nepoznati leteći objekti snimljeni NASA-inim kamerama, piloti koji su vlastitim očima primjetili tajanstvena svjetla, neobične sjene na Marsu - sve su to fenomeni...
  • Planete (2019)

    image
    Ova iznimno ambiciozna BBC-jeva dokumentarna serija oživljava najdojmljivije događaje u povijesti Sunčeva sustava, primjenjujući revolucionarne vizualne efekte...
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.