SEZONA: 1

EPIZODA: 2 - Venčanje sa Titom

SADRžAJ

Druga epizoda dokumentarno-igrane serije "Jovanka Broz i tajne službe" govori o Jovankinom postepenom zaljubljivanju u Tita, njenim dilemama u odnosu na stupanje u brak sa njim, venčanju i stavu službi bezbednosti u odnosu na njihovu vezu.
Jovanka se preko Steve Krajačića i Savke Čolić interesuje za Titove žene kako bi procenila kakav će odnos imati prema njoj i da bi izbegla da bude Titova prolazna avantura. Gledaoci će saznati šta je OZNA znala o Jovanki i zašto se Ranković plašio da se Krajačić ne umeša u odnose Tita i Jovanke.
Jovankina sestra Nada Budisavljević preneće gledaocima svoje utiske na vest da će se Jovanka udati za Tita i kako je izgledalo njihovo venčanje. Zašto je taj podatak čuvan u strogoj tajnosti od aprila do septembra 1952. godine.
Posebno je zanimljivo kako i kada je Jovanka prvi put predstavljena javnosti. Zašto je Tito slao Jovanku u Rim kod našeg ambasadora Vladimira Velebita i njegove supruge Vere? Da li je Jovanka bila svesna velikih razlika između nje i Tita i kako ih je prevazilazila?

Slike

Jovanka Broz i tajne službeJovanka Broz i tajne službeJovanka Broz i tajne službeJovanka Broz i tajne službeJovanka Broz i tajne službeJovanka Broz i tajne službeJovanka Broz i tajne službeJovanka Broz i tajne službe

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • Eko perspektive

    image
  • Plima i oseka (2019)

    image
    A BBC2 Documentary exploring the mystery of the tide in four continents.
  • DNK dokazi (2020)

    image
    Pomoću revolucije u forenzici, zastareli slučajevi širom sveta se napokon rešavaju, a emisija “DNK dokazi” istražuje i prenosi priče najneverovatnijih slučajeva...
  • Dubajski aerodrom (2013)

    image
    Serija "Dubajski aerodrom" ima dosad neviđen pristup na najprometnijem aerodromu za međunarodne putnike, sedištu "Emirejtsa", jedne od najvećih avio-kompanija na...
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.