SEZONA: 1

EPIZODA: 1 - U maršalovom kabinetu

SADRžAJ

U prvoj epizodi igrano-dokumentarne serije "Jovanka Broz i tajne službe", gledaoci će imati priliku da saznaju kako je upravo Jovanka Budisavljević izabrana da radi kod Tita u Belom dvoru, kako je došlo do zbližavanja nje i Tita i kako je i kada Tito zaprosio.
Posebno je zanimljivo kakvu su ulogu imale službe bezbednosti u uspostavljanju veze između Tita i Jovanke, pre svega OZNA preko Rankovića i Šašića i sovjetska služba preko Steve Krajačića. Da li je Krajačić dobio zadatak od Staljina da ubije Tita i šta ga je sprečilo u tome.
U ovoj epizodi biće prikazano kako je došlo do zbližavanja Tita i Jovanke, ko je prvi otkrio njihovu vezu i upozorio Jovanku na moguće posledice. Da li je Jovanka zbog Tita prekinula vezu sa oficirom koji je bio na školovanju u Sovjetskom Savezu i kako je regovala na Titova udvaranja.
Gledaoci će saznati i kako je i kada Tito Jovanki prvi put izjavio ljubav i kada je zaprosio i kakva je bila njena reakcija. Službe bezbednosti su pratile postepeno zbližavanje Tita i Jovanke, ali je taj podatak čuvan u strogoj tajnosti.
Takođe je zanimljivo kako je Jovanka za relativno kratko vreme od obične radnice u Belom dvoru, postala glavna domaćica vile u Užičkoj 15, a zatim i osoba od Titovog velikog poverenja i pomoćnik sekretara u Titovom kabinetu.
U igranom delu ove epizode učestvuju Snežana Savić, Nebojša Dugalić, Milica Tomašević, Gordan Kičić, Strahinja Blažić, Bojan Žirović i Maja Šuša.

Slike

Jovanka Broz i tajne službeJovanka Broz i tajne službeJovanka Broz i tajne službeJovanka Broz i tajne službeJovanka Broz i tajne službeJovanka Broz i tajne službe

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • China Uncovered

    image
  • Italijo, ljubavi moja (2014)

    image
    Njemačka dokumentarna serija nam pokazuje dijelove talijanske obale iz posve nove perspektive te poznate i manje poznate krajeve s ljudima koji ih oblikuju. Alpe...
  • Megaspeed (2014)

    image
    "MegaSpeed" vodi gledatelje u svijet neustrašivih vozača koji su spremni na sve kako bi iskusili adrenalin koji im donosi vožnja ekstremnim brzinama.
  • Dokumentar T7

    image
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.