poster

Oko magazin

Oko (2015)

informativni | Srbija

EPIZODA: Oko ekonomije: MMF - (ne)potrebna čuvarkuća

SADRžAJ

U toku su razgovori srpskih zvaničnika sa delagacijom Međunarodnog monetarnog fonda o novom aranžmanu Srbije sa tom finansijskom institucijom.
Početkom godine se završio postojeći aranžman koji je bio sklopljen na 30 meseci, a koji se popularno zvao "čuvarkuća" - a kojim Srbija nije dobila novac, već savete od MMF-a.
Da li potreban novi dogovor i kakav? Šta se pokazalo do sada - kakve savete je Srbija dobila od Fonda, šta je uradila od onog na šta se obavezala - pre svega sređivanja stanja u javnom sektoru i javnim preduzećima.
Istovremeno, svet, a time i Srbija, suočavaju se sa kovid krizom - nazire li joj se izlaz? Da li se svetska ekonomija, a posebno evropska opravalja onom brzinom kojom su predvideli redom svi - od MMF, preko Evropske Komisije do Svetske banke? Ili su takve prognoze ipak bile nerealne imajući u vidu mutacije virusa, probleme sa dinamikom većine evropskih zemalja u vakcinaciji? Koliko je u pravu srpski ministar finansija koji i sada u razgovorima sa MMF-om tvrdi da će rast naše privrede biti planiranih 6 procenata? Da li novi aranžman sa MMF-om uliva više sigurnosti za ulaganja u Srbiji i pri tom daje i opravdanje Vladi za "nepopularne" poteze?
O tim pitanjima govore gosti Oka ekonomije: predsednik Saveta guvernera NBS i profesor Fakulteta FEFA Nebojša Savić i član Fisklanog saveta Nikola Altiparmakov.Svoj pogled na svetsku i srpsku ekonomiju iz Londona prenosi poslovni konsultant Nebojša Katić.
Emisiju vodi i uredjuje Vesna Damjanić.

Slike

Oko magazinOko magazinOko magazinOko magazinOko magazinOko magazinOko magazinOko magazin

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • Vremenska prognoza

    image
    Pratite informacije o najnovijim vremenskim uslovima.
  • Servicezeit

    image
  • Vijesti

    image
    Saznajte dnevne novosti i aktualnosti s domaće i strane glazbene scene te pogledajte premijere videospotova.
  • Dita 7

    image
    Emision informativ me Arian Hajdaraj.
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.