Ocena korisnika: 10/10

EPIZODA: 3 - Iz Beaufortaina po Savoji

SADRžAJ

Beaufortain se ističe dolinama, bogatim malim selima i žarkom željom da očuva svoj tipičan gorski stil gradnje. Stotine koliba smještenih na padini danas svjedoče o čovjekovoj domišljatosti da se prilagodi okolišu. Ovo je gorski i poljoprivredni kraj i život je u njemu težak. Tradicionalne vrijednosti, koje su i danas općeprihvaćene, obogatile su kraj neprocjenjivom baroknom sakralnom baštinom.
Iz sela Beaufort treba prijeći samo jedan prijevoj i stiže se u srce Savoje.
Njezine doline i vrhunci međunarodno su poznati po zimskim i ljetnim sportovima. Zahvaljujući smještajnom kapacitetu savojskih skijališta Savoja je jedna od najturističkijih regija u Francuskoj.
U ovoj epizodi nadlijećemo blage reljefe Beaufortaina i njegov prepoznatljivi vrh Pierra Menta te selo Areches. Prijeđemo li prijevoj Pré, eto nas iznad Bourg-Saint-Mauricea i skijališta Les Arcs. Putovanje nastavljamo kroz planine Vanoise i Tarentaise do Tignesa te dolazimo do ledenjaka Bellecôte i skijališta Les 3 vallées, a zatim i pred Chambéry u Apremontu podno vrha Granier.

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • Wissen vor acht - Zukunft (2011)

    image
  • China Uncovered

    image
  • Kako preživeti Amazon (2018)

    image
    Amazona je najveća prašuma na svijetu te se proteže kroz devet zemalja i dom je više od dva i pol milijuna vrsta, a svaka je na jedinstven način prilagođena...
  • Fashion Destination

    image
    Putovanje na određene destinacije uz dodatak mode danas je utrendu. Fashion Destinations će vas odvesti u najmodernije hotele i odmorišta na svijetu.
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.