Flora i fauna Norveške, Švedske i Finske dočarava tipično nordijsku atmosferu. Divljina je prekrasna i nemilosrdna i u njoj žive mnogobrojne životinjske vrste. Arktička lisica vreba svoj plijen visoko u planinama, a nebom lete snježne sove. Duboko u šumi medvjedica s mladuncima izlazi na prvo proljetno sunce dok orao lovi s visine. Na dalekom sjeveru na Svalbardu polarni medvjedi slijede tragove morževa preko leda koji se otapa dok tupicima prijeti glad na golim liticama. Pogledajte i otkrijte predivne i opasne životinje divljeg sjevera.

Bilo je na kanalima:

Viasat Nature  

PREPORUKE
  • Divlje kraljevstvo (2016)

    image
    Savut je mesto gde je zakon prirode doveden do krajnjih granica, a ponekad i preko njih. Kroz šest epizoda gledaćemo kako ciklus godišnjih doba utiče na svaki...
  • Consomag (1995)

    image
  • Mitske zveri (2018)

    image
    Civilizacije su vekovima verovale u mitska bića, a ona nas i dan danas fasciniraju. Odakle potiču priče o ovim stvorenjima i koliko istine se krije u ovim legendama?
  • Ubistveni grad (2018)

    image
    Uz svedočenja iz prve ruke članova porodice, policijskih službenika, svedoka i novinara, rasvetlićemo neke od lokacija najmračnijih ubistava u Britaniji i...
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.