Dokumentarna serija u šest epizoda otkriva nam svjetske ljepote, predstavlja neka od najvažnijih kulturnih čuda čovječanstva, nezaobilazna kulturna dobra koja bi svaki čovjek trebao jedanput u životu posjetiti. Istodobno, podsjeća i na odgovornost svih kad je riječ o zaštiti te materijalne i nematerijalne baštine.
Prvi ciklus od šest epizoda usredotočen je na Europu. Tu su Venecija, Alhambra u Granadi i druga, manje poznata blaga poput srednjovjekovnog grada Rodosa u Grčkoj ili palače Mafra u Portugalu. Svaka epizoda otkriva širok spektar mjesta sa željom da se istakne njihova suštinska ljepota, ali i utjecaji povijesnog i zemljopisnog konteksta. Jer svjetska baština nije samo popis lokaliteta, već naslijeđe koje su nam ostavili oni prije nas i koje ćemo mi u naslijeđe ostaviti onima koji će doći nakon nas. Ukratko, to je sjećanje na povijest našeg planeta. Među blagom UNESCO-a je i nematerijalna baština. Naime, od 2003. ta organizacija u svoju baštinu ubraja određene prakse, nastupe, umjetničke izričaje, znanja i umijeća koji su dio svjetske kulturne baštine. Cilj je te nematerijalne baštine održati kulturnu raznolikost i ljudsku kreativnost.

Bilo je na kanalima:

HTV3  HTV1  

PREPORUKE
  • Trgovci automobilima (2003)

    image
    Pridružite se iskusnom trgovcu automobilima Mikeu Breweru i vrhunskom mehaničaru Eddu Chini dok prolaze kroz automobilske avanture. Glavni zadatak serije Trgovci...
  • TV feljton

    image
  • Mit dem Zug durch... (2006)

    image
    A wonderful trip through Iran on the trans Iranian railway.
  • Slučajni turist (2010)

    image
    Nakon što je raskrinkao najveće hrvatske misterije, Robertu je Knjazu preostalo samo još jedno - upoznati domovinu da bi je više volio. Robert Knjaz spakirao je...
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.