Tokom osam godina snimanja po manastirima u Srbiji, ali i u mnogim eparhijama u regionu, kao i u Grčkoj, na Kipru i u Mađarskoj, nastalo je čak 130 epizoda u kojima su na teme iz crkvenog života , Starog i Novog zaveta , besedile vodeće ličnosti SPC. Serija je snimljena sa blagoslovom Patrijarha srpskog gospodina Pavla, koji se pojavljuje u prvoj i još nekoliko epizoda. Uvodnu reč u svakom nastavku govorio je Episkop bački Irinej, a uz njega u serijalu se , između ostalih, pojavljuju i Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije, Episkop (u to vreme banatski)Atanasije i tadašnji Episkop raško-prizrenski Artemije.
U "Bukvaru pravoslavlja" veliki broj epizoda snimio je sadašnji Patrijarh srpski Porfirije, koji je u to vreme bio Iguman manastira Kovilj. Kao predavači pojavljuju se i tadašnji jeromonasi: Fotije , Joanikije i Jovan (Purić), koji su takođe kasnije postali Episkopi SPC. Zanimljivo je da je u jednoj epizodi gostovao i tadašnji Iguman Hilandara, Pajsije.

Emitovanje na kanalima:

RT Vojvodina 1  

Sledeće epizode:

Sutra
11:00
Bukvar pravoslavlja
Sutra
05:56
Bukvar pravoslavlja
PREPORUKE
  • Velika kozmička učenja

    image
    Velika kozmička učenja Isusa iz Nazareta su Apsolutni zakon, zakon istinskog života, koji je On poučavao prije 2000 godina u unutarnjem krugu svojih apostola i...
  • Poziv od Gabriele

    image
    Dane od Gabriele, prorocice i izaslanice Božje.
  • Verski kalendar

    image
    Na moderan način, vizuelnim i narativnim prikazivanjem svetih ljudi i događaja koje Crkve i verske zajednice u Srbiji proslavljaju, prikazuje njihova verska...
  • Hutba

    image
    Govor hatiba prije obavljanja džuma-namaza
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.