poster

Pisanice - čudesne, šarene i pune čarolije

Ostereier - Fantastisch, bunt und voller Magie

dokumentarni | Austrija

SADRžAJ

Uskrsno jaje nije obična okrugla, nego i šarena, ukusna i jedinstvena stvar. Takvo jaje, za Uskrs ili ne, prava je energetska bombica djelatnih tvari, a što je bilo prvo, kokoš ili jaje, jedno je od vječnih pitanja ljudske vrste. Za Uskrs je jaje simbol Uskrsnuća i novog početka, ponovnog buđenja života nakon duge zime. U kršćanskoj vjeri na početku je bilo crveno jaje, obojeno krvlju Kristovom, i ukrašeno kršćanskim simbolima. Svaka boja ima vlastitu simboliku, i ne samo svaka boja, nego i različiti ukrasi, gravire i ostali ornamenti. Pisanice ne moraju biti samo kokošja jaja, nego mogu biti i pačja i gusja, a danas i nojeva. Krećemo na putovanje u potrazi za pisanicama na šest različitih lokacija.

Scenarista:

Slike

Pisanice - čudesne, šarene i pune čarolijePisanice - čudesne, šarene i pune čarolijePisanice - čudesne, šarene i pune čarolije

Recenzije


Nema recenzija
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.