Ocena: 5.9/10
Ocena korisnika: 7.5/10
(2 glasova)

SADRžAJ

Suočen s velikom dilemom treba li otvoriti profil na Facebooku ili ne, autor ovog dokumentarnog filma kreće na epsko putovanje otkrivanja samog sebe dok važe argumente za i protiv toga da postane korisnik najveće društvene mreže na svijetu.
Od starih školskih prijatelja koji se Facebookom služe kako bi ostali u kontaktu, preko velikog ženskara koji na toj stranici zavodi žene, pa sve do kriminalca koji prati svaki vaš pokret kako bi saznao kada da vam opljačka kuću... Vidjet ćete sve najbolje i najgore strane Facebooka.
Kombinirajući intervjue s isječcima iz vijesti, TV emisija i druge arhive, Brant Pindivic dokumentira svoju potragu za smislom Facebooka.
Što više istražuje čelični stisak u kojem ova društvena mreža drži svoje korisnike, sve više shvaća da se razlozi njezine popularnosti kriju u nama samima. Bilo da ste poklonik Facebooka ili niste, ovaj će vas dokumentarni film nasmijati, zadiviti, a nezaobilazan je za sve koji se pitaju o čemu to svi danas govore.

Slike

Zašto nisam na FacebookuZašto nisam na FacebookuZašto nisam na FacebookuZašto nisam na FacebookuZašto nisam na FacebookuZašto nisam na Facebooku

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • Putin: Novi ruski car (2018)

    image
    Kako je siromašni dečak iz malog stana u Sankt Peterburgu postao jedan od najmoćnijih lidera sveta? Predmet divljenja za Trampa i strah i trepet za protivnike,...
  • Our Nature (2019)

    image
    Shot over two years, this documentary delves into the earth's natural wonders, from big cats prowling the tall grass to eels lurking in the reef.
  • Večita planeta: Heroji okeana (2021)

    image
    Legendarna okeanografkinja Silvija Erl, i njene kolege naučnici, pripovedaju o radu koji se vrši širom sveta, za zaštitu morskih ekosistema.
  • Take Your Pills (2018)

    image
    In a hypercompetitive world, drugs like Adderall offer students, athletes, coders and others a way to do more -- faster and better. But at what cost?
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.