Ocena: 7.6/10
Ocena korisnika: 7.5/10
(6 glasova)

SADRžAJ

Dokumentarni film "Nothing Compares" prikazuje vrtoglavi uspjeh Sinéad O'Connor i propitkuje kako je iskoristila svoj glas na vrhuncu slave prije nego što je njezina ikonoklastička osobnost rezultirala progonstvom iz svijeta pop-glazbe. Usredotočujući se na Sinéadine proročanske riječi i djela od 1987. do 1993., film nam kroz suvremenu feminističku prizmu donosi bogati portret ove neustrašive pionirke. "Nothing Compares" prepun je arhivskog materijala te nam donosi ključne videospotove te ere i koncerte zajedno s nikada prije prikazanim snimkama iz toga razdoblja. Film je prožet novim intervjuom sa Sinéad u kojemu se na događaje osvrće svojim riječima i iz današnje perspektive. Intimni razgovori doprinose bogatom sadržaju filma te nude dodatne uvide suvremenih umjetnika, glazbenika i društvenih komentatora, uključujući šire teme iz irske povijesti, politike i globalnog aktivizma. U svemu tome promišljaju o Sinéadinoj umjetnosti, naslijeđu i tragu koji je ostavila.
"Nothing Compares" službeno je prikazan u sklopu filmskog festivala u Sundanceu, u kategoriji dokumentarnih filmova iz cijeloga svijeta.

Slike

Nothing ComparesNothing ComparesNothing ComparesNothing ComparesNothing ComparesNothing Compares

Recenzije


Nema recenzija
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.