The Beatles: Stvoreni u Liverpoolu

The Beatles: Made on Merseyside (2018)

dokumentarni, glazbeni | Ujedinjeno kraljevstvo
Režiser: Alan Byron

Gdje gledati
Emisija nije dostupna u zemlji
Ocena: 6.6/10

SADRžAJ

Glazbena skupina „The Beatles“ definirala je glazbu i popularnu kulturu na način na koji to niti jedan drugi bend nikada više neće. Ali na koji su točno način ostvarili putovanje od tinejdžera iz Merseysidea do međunarodnih pop zvijezda 60-ih? Dokumentarac „The Beatles: Stvoreni u Liverpoolu“ otkriva nam kako su američki rock'n'roll i r&b pretvorili poslijeratni Liverpool u jedan od najživljih glazbenih gradova svih vremena uz pomoć Mersey zvuka.
Uz korištenje arhivskih i nikad ranije viđenih intervjua s onima koji su od najranijih godina učestvovali u radu glazbene skupine The Beatles u Liverpoolu i Hamburgu, zajedno ćemo otkriti priču o počecima Beatlesa i činjenici zbog čega im je trebalo toliko dugo da dožive uspjeh. Od školskih bendova do sveučilišta; od Hamburga do Cavern Cluba, Beatlesi su prolazili kroz glazbene žanrove sve dok nisu otkrili svoj prepoznatljivi zvuk.
Koristeći novi filmski materijal „petih Beatlesa“ Petea Besta, Colina Hantona i Lena Garyja, Joea Flanneryja, poslovnog savjetnika Briana Epsteina, Frede Kelly, prve tajnice skupine The Beatles, Billa Harryja, originalnog vlasnika magazina Merseybeat te sustanara Johna Lennona i Stuarta Sutcliffea, dokumentarac „The Beatles: Stvoreni u Liverpoolu“ prikazuje nam originalnu glazbu, energiju i uzbuđenje koji su doveli do eksplozije zvane „Beatlemanija“.

Recenzije


Nema recenzija
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.